Ramane cum am stabilit! Sedinta extraordinara a Guvernului referitoare la “revolutia fiscala” nu se tine nici azi

Sedinta extraordinara a Guvernului pentru adoptarea noilor prevederi fiscale, programata initial vineri, fost amanata pentru luni. Masurile anuntate de Guvern sunt contestate atat de patronate, cat si de sindicate. Si presedintele Klaus Iohannis a criticat Executivul pe aceasta tema, scrie news.ro.

UPDATE: Sedinta extraordinara de guvern in care ar fi trebuit adoptate controversatele modificari ale Codului Fiscal a fost amanata si luni.

Intrebat de jurnalisti daca va tine o sedinta de guvern astazi, premierul Mihai Tudose a raspuns simplu si sec “nu”.

Prezent la o reuniune a Asociatia Municipiilor din Romania, Tudose a spus ca miercuri are loc o sedinta a Executivului. Nu se stie insa daca in sedinta ordinara de guvern de miercuri va fi adoptata si controversata OUG care cuprinde masurile fiscale.

Conducerea coalitiei PSD-ALDE se intalneste incepand cu ora 14.00, la Vila Lac 1, pentru a discuta despre modificarile fiscale. De asemenea, o sedinta dintre Liviu Dragnea, Mihai Tudose si parlamentarii PSD, programata pentru ora 15.00, la Parlament, a fost anulata, informeaza Antena 3.

STIRE INITIALA

Lucrarile Executivului au fost programate initial pentru vineri, insa sedinta a fost amanata, deoarece nu existau toate avizele necesare. Mai exact, lipsea avizul Consiliului Legislativ, care este obligatoriu.

Departamentul de Comunicare al Guvernului a transmis ca sedinta se amana pentru luni, 6 noiembrie, iar ora va fi comunicata. Cu toate acestea, luni dimineata, pe site-ul institutiei scrie ca “Nu exista evenimente publice programate in aceasta zi”.

In urma cu zece zile, ministrul Finantelor, Ionut Misa, a prezentat in Guvern noile masuri fiscale privind impozitarea salariilor. Consiliul Economic si Social a dat una viz negativ proiectului privind noile prevederi fiscale.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, ca pachetul de masuri fiscale anuntat de Guvern nu reprezinta “clamata revolutie fiscala si se transforma intr-o bulversare fiscala”. El a spus ca acum cateva luni, la investirea Guvernului, a cerut un lucru simplu – sa termine cu aceasta topaiala fiscala, iar acest lucru nu s-a intamplat. “Marea revolutie fiscala aduce unui om inca 3 lei in plus, este caraghios. Promisiunea PSD-ALDE ca va creste salariul este falsa”, a spus Iohannis.

Sursa foto: adevarul