Sedinta extraordinara de Guvern: Cati BANI vor primi familiile ranitilor TRAGEDIEI de la clubul COLECTIV

GUVERNUL INTERIMAR se va reuni, luni, incepand cu ora 10:00, in sedinta extraordinara, pentru a discuta despre programul de asistenta pentru persoanele ranite in INCENDIUL de la CLUBUL COLECTIV si familiile acestora.

UPDATE 10.35In sedinta extraordinara de luni, premierul interimar SORIN CIMPEANU a anuntat sumele (cu titlul de „ajutoare de urgenta”) pe care Executivul le va aloca famililor pacientilor care inca sunt internati.

Este vorba de 7.500 de euro pe luna pentru cazare, masa si alte cheltuieli (in cazul pacientilor tratati in strainatate), la care se adauga 1.500 de euro lunar pentru cheltuieli de transport.

Plata acestor sume se va face in maximum 5 zile de la venirea solicitarii, a precizat prim-ministrul, adaugand ca Executivul urmareste sa faca aceste plati cat mai repede, avand in vedere ca au fost inregistrate deja mai multe solicitari din partea familiilor bolnavilor.

Pentru pacientii internati in tara, Guvernul va aloca 6.000 de lei pe luna pentru cheltuieli de cazare, masa etc.

„Aceste sume se acorda pe toata durata spitalizarii, incepand cu ziua in care au fost spitalizati si in functie de numarul de zile de spitalizare”, a declarat Sorin Cimpeanu, adaugand ca banii vor fi alocati din fondul de rezerva al Guvernului, care are deja disponibil echivalentul in lei a peste 250 de milioane de euro.

STIRE INITIALA

Totodata, luni, la ora 18:00, premierul interimar SORIN CIMPEANU se va intalni cu ambasadorii statelor Uniunii Europene (UE), SUA si Canadei la Bucuresti, tot pentru discutii legate de ajutorarea victimelor, se arata in programul prim-ministrului. Duminica seara, ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, a declarat ca Guvernul ia in calcul acordarea unui sprijin financiar familiilor care ii insotesc pe pacientii transferati la spitale din strainatate.

“Vreau sa subliniez ca toate costurile aferente transportului si tratamentului pacientilor transferati in clinicile din strainatate, la recomandarea medicilor, vor fi suportate de catre autoritatile romane, indiferent de calitatea de asigurat a pacientului. Ne gandim si la suport financiar pentru apartinatorii care insotesc pacientii transferati”, a precizat NICOLAE BANICIOIU.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: COSTURILE PENTRU SPITALIZAREA IN STRAINATATE A PACIENTILOR, CHIAR SI NEASIGURATI, VOR FI SUPORTATE DE GUVERN (SURSE)

Totodata, acesta a mentionat ca la nivelul Ministerului Sanatatii se va forma un grup de interventie, care se va ocupa de consilierea si comunicarea cu rudele victimelor.

Duminica, bilantul TRAGEDIEI din CLUBUL COLECTIV a ajuns la 45 de morti, dupa ce alte patru victime au pierdut lupta cu ranile grave – doua la Spitalul Floreasca din Bucuresti, una la Spitalul de Arsi, iar ultima in timpul transferului spre Elvetia.

Peste 90 de raniti mai sunt internati inca in Capitala, aproximativ 36 fiind in stare critica sau grava, iar 57 stabili. Pana duminica dupa-amiaza, 21 de pacienti au fost transportati in strainatate pentru tratament.

Sursa foto: realitatea