Sedinta la PMP. Mai multi lideri ai PMP cer demisia Elenei Udrea – DECLARATII

Mai multi lideri ai PMP ar fi cerut demisia Elenei Udrea, dupa scorul mic obtinut in primul tur al alegerilor prezidentiale. Sedinta PMP s-a incheiat in jurul orei 18.15, iata declaratiile facute de Elena Udrea.

UPDATE ora 18.20: Elena Udrea: “Nu vom negocia nimic, nu am intrat in competitie pentru a negocia ceva in turul doi. Ne vom construi pentru 2016. PMP merge mai departe. Electoratul nu este unul de buzunar. Din respect pentru cei care m-au votat nu cred ca un electorat se poate negocia. Vom stabili in perioada urmatoare. Nu s-a vorbit despre demisii. PMP prin statut are congres anul viitor la inceputul anului, acum partidul a luat act ca a facut fata celei mai grele campanii. Nu ne-am batut doar cu partidele din spatele contrcandidatilor, ci cu structuri oculte. Am vorbit cu domnul presedinte si sigur se putea si mai bine, insa si domnia sa avand in vedere conditiile in care ne-am luptat apreciaza ca fiind onorabil acest rezultat. Am candidat cu o structura politica noua, care nu putea eviednt sa faca fata celor doua mari blocuri politice. Pe domnul Preda nu l-am bagat in seama in ultimul timp. Le-am cerut sa astepte colegilor care au cerut sa fie dat afara. In politica este foarte important caracterul, despre oameni precum domnul Preda nu am ce sa spun. Am fi vrut sa-i facem o surpiza placuta sa-i facem un cadou, insa o sa-i facem peste doi ani”.

UPDATE ora 17.15: Eugen Tomac, vicepresedinte PMP: “Un partid tanar si vrem sa ducem mai departe aceasta lupta inceputa. Este partidul presedintelui Traian Basescu, il asteptam cu multa bucurie dupa ce-si incheie mandatul. Au existat mai multe etape in viata PMP. Dupa ce va veni alaturi de noi T. Basescu, sunt convins ca partidul va intra intr-o noua etapa. Nu ne-am intalnit, am discutat de mai multe ori la telefon, ne-a incurajat sa tinem aceeasi linie ca si pana acum. Un partid mic cu foarte mult si oameni noi care pentru prima data fac politica si e destul de deficil sa pui in aplicare toate mecanismele, dar sunt bucuros ca partidul a raspuns corect la toate loviturile primite. Domnia sa este un om politic optimist, sigur, neam fi dorit un rezultat mai mare, suntem aproape de locul trei, tinta era locul trei, insa in ciuda tuturor atacurilor, important e ca candidatul nostru si-a mentinut un tonus pozitiv”.

Potrivit unor surse din partid, se pare ca in sedinta PMP se va cere demisia Elena Udrea din fruntea partidului. De partea cealalta, sustinatorii ei spun ca ar fi o noua lovitura pentru aceasta, dupa scandalul media cu fotografiile facute la Paris”.

Citeste si: CRISTIAN PREDA ii cere DEMISIA ELENEI UDREA si indeamna PMP sa il sustina pe IOHANNIS

Totodata, liderii PMP ar putea cere si excluderea lui Cristian Preda, in urma declaratiilor facute astazi pe pagina sa de socializare. El a declarat ca rezultatul obtinut de Elena Udrea este dezamagitor si a cerut demisia sa de la conducerea partidului.

Intalnirea liderilor PMP va incepe la ora 17.00. 

Citeste si: UDREA: LOCUL TREI ESTE UN OBIECTIV ATINS. AM AVUT CEA MAI GREA CAMPANIE DIN ULTIMII 25 DE ANI