SEDINTA ORDINARA a CSAT, programata la COTROCENI! TEMELE de DISCUTIE

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) se intruneste marti la ora 12:00 la Palatul Cotroceni, sedinta fiind trecuta in programul oficial al premierului Dacian Ciolos. Administratia Prezidentiala nu a anuntat deocamdata temele care vor fi abordate in CSAT.

UPDATECSAT are pe agenda sedintei de marti probleme ce tin de sistemul de sanatate din Romania si starea de sanatate a populatiei, precum si evaluari privind migratia, apararea cibernetica si summit-ul NATO de la Varsovia, a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, Madalina Dobrovolschi.

Ordinea de zi a sedintei CSAT cuprinde urmatoarele puncte:

  • implementarea deciziilor adoptate la summit-ul NATO de la Varsovia cu implicatii la nivel national
  • evolutiile din Orientul Mijlociu si implicatii pentru Romania
  • principalele masuri necesare pentru inlaturarea amenintarilor la adresa securitatii nationale generate de un aflux masiv de imigranti, precum si pentru prezervarea climatului de ordine si siguranta publica

Alte teme aflate pe agenda CSAT sunt evaluarea nivelului de securitate cibernetica a institutiilor publice din Romania, situatia operatorilor din industria de aparare, constituirea si operationalizarea Brigazii multinationale pentru dezvoltarea si consolidarea elementelor esentiale ale prezentei Aliate inaintate, sistemul de sanatate publica si starea de sanatate a cetatenilor, a mai spus Dobrovolschi.

Administratia Prezidentiala a precizat pentru Mediafax ca va face publica ordinea de zi luni si ca este vorba despre o sedinta ordinara.

Sursa foto: presidency