PNL a decis in Biroul Permanent EXCLUDEREA lui Sorin Iliesiu

PNL ii cere lui Ponta sa retraga nominalizarea lui Claudiu Manda pentru functia de ministru al bugetului

UPDATE ora 20.20:  Conducerea PNL a decis, marti seara, excluderea lui Sorin Iliesiu din formatiune, au declarat surse liberale, citate de Mediafax. Decizia a fost luata in urma pozitiilor exprimate recent de senator.

Iliesiu declara, luni seara, pentru Mediafax, ca cere schimbarea din functia de presedinte al PNL a lui Crin Antonescu, sustinandu-l pentru aceasta pozitie pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu, care sa fie candidat la prezidentiale sau candidat pentru functia de premier din partea USL.

“Motivul esential este faptul ca de peste o saptamana Romania se afla in criza politica datorata lipsei de dorinta pentru un dialog constructiv si cred ca este momentul ca acest blocaj politic sa se termine si sa intram in normal. (…) Ceea ce am propus eu este ca USL sa functioneze in continuare asa cum a functionat pana acum, inclusiv la alegerile europarlamentare, inclusiv la alegerile prezidentiale, cand PNL poate sa aiba candidatul pentru presedintia Romaniei sau candidatul pentru viitorul prim-ministru, in persoana domnului Tariceanu”, a spus Iliesiu.

STIRE INITIALA: Biroul Politic National al PNL s-a reunit marti, incepand cu ora 17.00, in sala de sedinte a grupului parlamentar al PNL de la Senat. Sedinta este condusa de presedintele PNL, Crin Antonescu. Mondo News va reveni cu amanunte din sedinta BPN al PNL.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, se intalneste cu toti membrii din conducerea partidului, marti seara, in cadrul Biroului National Permanent al liberalilor, incepand cu ora 17.00.

UPDATE ora 19.30: Sorin Iliesiu a fost propus in Delegatia Permanenta pentru excludere, conform deciziei luate la nivelul Biroului Politic National. 

UPDATE ora 19.15: Potrivit unor surse din partid,  PNL vrea o rezolutie privind unitatea partidului. Liberalii sustin ca USD s-a constituit ilegal.

UPDATE ora 17.40: In sedinta PNL se va propune sanctionarea lui Sorin Iliesiu.

Crin Antonescu a declarat, luni seara, ca a cerut convocarea Biroului Politic al PNL, sedinta avand loc in sala grupului parlamentar liberal de la Camera Deputatilor, pentru a cere confirmarea mandatului dat pentru discutiile cu PSD.

Citeste si: Dan Constantin spune ca renunta la functia de vicepremier

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sarbu, a declarat la Antena 3 ca “sansele USL depind de Crin Antonescu”.

“Din partea lui Victor Ponta e toata bunavointa. Nu putem sa acceptam tot felul de situatii create de la o zi la alta, ba vrem protocol, ba nu vrem”, a spus Ilie Sarbu.