SEDINTA SOLEMNA comuna a CAMEREI DEPUTATILOR si SENATULUI

Implinirea a 125 de ani de la afilierea Parlamentului la Uniunea Interparlamentara va fi marcata luni printr-o sedinta solemna comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, potrivit Agerpres.

Potrivit unui memorandum aprobat de Birourile permanente ale Parlamentului, presedintele Uniunii Interparlamentare, Saber Chowdhury, va sustine, in cadrul reuniunii solemne, o alocutiune, dupa care va fi adoptata Declaratia care evidentiaza importanta obiectivelor de dezvoltare durabila.

De asemenea, Camera Deputatilor si Uniunea Interparlamentara (UIP) organizeaza, luni si marti, la Palatul Parlamentului, un seminar tematic privind oportunitatile si provocarile pe care le implica asumarea Obiectivelor Dezvoltarii Durabile.

CITESTE SI: TRAIAN BASESCU DESPRE CANDIDATURA: DECIZIA ESTE LUATA! VOI FACE CEEA CE SE CUVINE

Lucrarile seminarului vor incepe luni, alocutiunile din deschidere urmand sa fie sustinute de presedintele Uniunii Interparlamentare, Saber Chowdhury, presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu.

Evenimentul marcheaza implinirea a 125 de ani de la afilierea Parlamentului Romaniei la UIP si este al treilea din seria seminariilor regionale organizate la Bucuresti de Camera Deputatilor si UIP pentru parlamentele din Europa Centrala si de Est.

Sursa foto: realitatea