Principesa Margareta, in Plenul Parlamentului

Principesa mostenitoare Margareta va participa marti la sedinta solemna a celor doua Camere reunite ale Parlamentului Romaniei, a anuntat printr-un comunicat Biroul de Presa al Regelui Mihai.

Margareta raspunde invitatiei adresate de catre presedintii celor doua Camere de a participa la sedinta care va marca implinirea a zece ani de la depunerea instrumentelor de ratificare a Tratatului de la Washington si aderarea Romaniei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord.

Principesa mostenitoare se afla pentru a doua oara in fata Parlamentului Romaniei, dupa ce in 25 octombrie 2011 a participat la discursul istoric rostit de Regele Mihai, la implinirea varstei de 90 de ani.

“Majestatea Sa Regele si Familia Regala au avut un aport esential in sustinerea calitatii de membru a Romaniei in Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord si Uniunii Europene”, se spune in comunicat.

Citeste si: Sedinta solemna in Parlament, de la 13.30. Basescu si Ponta vor lua parte la reuniune

Parlamentul se intruneste marti in sedinta solemna pentru a marca implinirea a zece ani de la aderarea Romaniei la NATO si a 65 de ani de existenta a Aliantei Nord-Atlantice.

La sedinta au fost invitati sa participe presedintele Traian Basescu, prim-ministrul Victor Ponta, membri ai Guvernului, fosti presedinti, premieri, ministri de Externe si ministri ai Apararii Nationale, fosti membri ai Delegatiei parlamentare la Adunarea Parlamentara (AP) a NATO, reprezentanti ai MAE, MApN, SMG, MAI, ambasadori ai tarilor membre NATO si UE acreditati la Bucuresti, ONG-uri din domeniu, reprezentanti ai mediului academic, precum si membri ai familiilor eroilor romani care au cazut la datorie in teatrele de operatiuni NATO.

Sursa foto: larevista.ro