SEDINTA SPECIALA a CNA, dedicata CAMPANIEI ELECTORALE pentru prezidentiale

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) va organiza, miercuri, de la ora 11.00, o SEDINTA SPECIALA dedicata CAMPANIEI ELECTORALE pentru alegerile prezidentiale.

Decizia a fost luata de CNA, in sedinta de marti, cu sase voturi “pentru” (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda si Laura Georgescu).

In schimb, Christian Mititelu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea au sustinut organizarea unei SEDINTE SPECIALE dedicate CAMPANIEI ELECTORALE joi.

In conformitate cu legislatia audiovizualului si in mod traditional, CNA organizeaza sedinte martea si joia.

Citeste si: PRO TV este ANCHETAT si risca o amenda URIASA

CAMPANIA ELECTORALA in audiovizual a inceput pe 3 octombrie, la ora 00.00, si se va incheia pe 1 noiembrie, ora 7.00, in conditiile in care primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale se va desfasura pe 2 noiembrie, potrivit Mediafax.

Campania pentru alegerea presedintelui Romaniei inseamna implicarea a 323 televiziuni si radiouri, care si-au anuntat oficial intentia la CNA ca o vor reflecta in emisiuni specifice.

Printre televiziunile care difuzeaza emisiuni electorale se numara Antena 3, statiile locale ale Antena 1, B1 TV, Kanal D, Prima TV (statia centrala, de la Bucuresti, si statiile locale), Digi 24 (statia centrala si cele locale), Realitatea TV (statia centrala si statiile locale), The Money Channel, Romania TV, Nasul TV, Neptun TV, Look TV, Look Plus si Societatea Romana de Televiziune (statiile centrale si studiourile regionale).

Intre posturile de radio care difuzeaza emisiuni electorale se numara Europa FM, RFI Romania, Realitatea FM (statia centrala si cele locale) si posturile Societatii Romane de Radiodifuziune.

Citeste si: CAMPANIA PENTRU ALEGERILE PREZIDENTIALE incepe pe 3 octombrie. Cate televiziuni si radiouri vor reflecta campania electorala

Toate aceste posturi de televiziune si radio sunt monitorizate de specialistii CNA pe toata perioada campaniei electorale. Consiliul monitorizeaza si alti radiodifuzori, prin sondaj si daca primeste reclamatii.

CAMPANIA ELECTORALA prin intermediul serviciilor de programe audiovizuale se desfasoara si in conditiile stabilite de Legea numarul 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de Legea audiovizualului numarul 504/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, de Codul de reglementare a continutului audiovizual, dar si de Decizia CNA numarul 528 din 11.09.2014 privind regulile de desfasurare in audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea presedintelui Romaniei.