Ponta, dupa sedinta USD: Antonescu a decis sa candideze in opozitie cu guvernarea

Presedintele PSD, Victor Ponta, a facut acuzatii grave joi, la intalnirea USD desfasurata la Hotelul Rin din Capitala, referitoare la colegul sau din USL, Crin Antonescu. Ponta a declarat, in discursul sustinut la intalnire, ca presedintele PNL Crin Antonescu ar fi decis sa candideze la alegerile prezidentiale din partea opozitiei.

Initial informatia a fost furnizata pe surse, insa la iesire, Victor Ponta a confirmat ca varianta sa “strict personala” este aceea ca Antonescu a luat decizia de a candida la alegerile prezidentiale in opozitie cu guvernarea.

“Convingerea si a mea si a colegilor mei este ca domnul Crin Antonescu a luat decizia de a candida in opozitie cu guvernarea. Asta ma dezamageste si mi-as dori sa gasim o solutie pana luni si sa nu fie asa. Toti colegii mi-au spus ca isi doresc sa pastram USL si spera ca liberalii sa ia decizia inteleapta pana luni. Iohannis e foarte bun si vreau sa-l numesc azi, vrea ministru de Interne, il numesc, vrea ministru de Finante si vicepremier, il numesc. Impresia mea strict personala este aceea ca domnul Antonescu a decis sa candideze la alegerile prezidentiale fara sa-si asume guvernarea”, a declarat Victor Ponta.

Vezi aici reactia PNL la acuzatiile lui Ponta

Liderul PSD a tinut sa precizeze ca la intalnirea de astazi cu colegii social-democrati si-a adus aminte “unde eram acum 4 ani si unde sunt acum”. Totodata, el a mentionat ca nu s-a intalnit cu Viorel Hrebenciuc, lucru de care era acuzat aseara la un post de televiziune: “M-am amuzat foarte tare din cauza celor de la Realitatea care au anuntat ca m-am vazut aseara cu domnul Hrebengiuc!”.

Reamintim ca liderii PSD de la centru si din teritoriu s-au reunit, joi dupa-amiaza, la Hotelul Rin din Capitala, urmand sa discute, informal, alaturi de reprezentanti ai UNPR si PC, despre viitorul USL, dar si sa sarbatoreasca implinirea a patru ani de cand presedintele PSD Victor Ponta a fost ales in aceasta functie de catre Congresul Partidului.

Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat inaintea reuniunii ca liderii PSD, PC si UNPR nu s-au intrunit ca sa petreaca, ci pentru a face un bilant al celor patru ani de cand Ponta a fost ales presedinte, dar si pentru a discuta despre viitorul USL.

“Da, suntem cele trei partide PSD, PC si UNPR. Noi initial am hotarat sa ne vedem pentru ca azi sunt patru ani de la Congres, congresul din 20 februarie 2010. Ulterior ne-am gandit sa vina si colegii din PC si UNPR, practic e un fel de intalnire de bilant si sunt discutii despre europarlamentare si alte discutii pana la urma, ca nu putem sa fim copii, sa ne gandim ca azi nu vom discuta situatia din USL”, a precizat Dragnea.