Sedinta USL de astazi va trata o serie de prioritati parlamentare, sustine Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, ieri, ca in cadrul sedintei USL de luni, conducerea Uniunii va discuta despre o serie de prioritati parlamentare, explicand ca nu asteapta niciun fel de explicatii de la Crin Antonescu cu privire la declaratiile facute la sfarsitul saptamanii trecute.

“Maine avem sedinta obisnuita a USL, sunt cateva prioritati parlamentare pe care trebuie sa le discutam. Ca sa fiu foarte sincer, eu, cel putin, nu astept niciun fel de explicatie de la domnul Antonescu. Daca, sigur, vom discuta la USL ce planuri mai are domnia sa, sigur ca discutam. Dar eu nu ma duc la USL ca sa cer explicatii. Nici vorba. Ma duc la USL ca sa discutam ce avem de facut saptamana viitoare in Parlament si, ma rog, proiectele noastre comune. (…) Noi am avut niste congrese in care am desemnat un candidat la prezidentiale si unul la functia de prim-ministru. Daca este nevoie sa schimbam ceva, la cererea colegilor de la PNL, o sa discutam, dar, sincer, nu stiu si nu vad in acest moment despre ce este vorba”, a spus premierul, intr-o interventie telefonica la RTV.

Ponta a facut referire si la declaratia lui Crin Antonescu potrivit careia daca sondajele arata ca un lider al PSD sta mult mai bine in sondaje decat un eventual candidat liberal, atunci este o consecinta logica ca PSD sa dea prezidentiabilul.

“Pai mai trebuie sa vreau si eu. Or, eu am spus foarte clar – si asta am spus in fata congreselor reunite ale PSD, PNL, PC – ca vreau sa candidez la functia de prim-ministru, dupa cum stiti am si obtinut-o cu sprijinul USL initial, dupa aceea, in decembrie, prin votul popular. Am niste lucruri de facut pana in 2016 si deci eu nu intru in discutia asta. Daca este un alt lider PSD care sa aiba sanse mai mari decat domnul Antonescu la prezidentiale, nu stiu, pentru ca nu am masurat niciodata, sociologic vorbind, asa ceva”, a aratat presedintele PSD.