Sediul ANTENA si al grupului GRIVCO, confiscate prin decizia CAB. Case si terenuri, confiscate si lui Mencinicopschi si Pantis

Sediul posturilor Antena si cel al grupului de firme Grivco vor fi confiscate, a dispus vineri Curtea de Apel Bucuresti, prin decizia definitiva data in dosarul ICA. Totodata, magistratii de la CAB au decis sa ii confiste lui Voiculescu si penthouse-ul din soseaua Kisseleff, cu o valoare estimata de 250.000 de euro.

18:45: Case si terenuri, confiscate si lui Mencinicopschi, Pantis si altor condamnati din dosarul ICA

Case, apartamente si terenuri detinute de Gheorghe Mencinicopschi, Sorin Pantis, Gheorghe Sin, Vica Ene, Jean-Catalin Sandu si Vlad-Nicolae Savulescu, condamnati din dosarul ICA, au fost confiscate de magistratii Curtii de Apel Bucuresti.

Judecatorii de la CAB au dispus mentinerea sechestrului asigurator asupra unui imobil al lui Gheorghe Sin, aflat in sectorul 2, cu o valoare estimata de 110.000 de euro, unui apartament al Vicai Ene, din sectorul 4, estimat la 88.000 de euro, casei din Otopeni a lui Gheorghe Mencinicopschi si a sotiei sale, cu o valoare estimata de 456.000 de euro.

Citeste si: Gadea, gest disperat dupa condamnarea lui Voiculescu

In cazul lui Sorin Pantis, se mentine sechestrul asigurator asupra unei case si unui teren de 504,6 mp din sectorul 2, si a unor parti dintr-un apartament cu boxa si parcare, tot in sectorul 2.

De asemenea, Pantis are confiscate 10 parti sociale reprezentând o participatie de 100% la capitalul social al SC Fintech Consulting SRL si 49 parti sociale reprezentând o participatie de 49% din capitalul social al SC TLD Evolution SRL.

Instanta le-a confiscat si lui Jean-Catalin Sandu un apartament din sectorul 3, cu o valoare estimata de 210.000 euro si lui Vlad-Nicolae Savulescu o casa si un teren din sectorul 1 evaluate la 1 milion de euro si un apartament din sectorul 2 evaluat la 95.000 de euro. 

Ce spune Mircea Badea despre condamnarea lui Dan Voiculescu

De asemenea, i se confisca lui Voiculescu suma de 3.515.756,4 dolari plus TVA aferent, ce reprezinta chiria pe care a incasat-o in baza contractului de inchiriere a spatiului Grivco de catre Romtelecom. Pentru recuperarea acestei sume, instanta a dispus confiscarea bunurilor mobile si imobile si a banilor din conturile firmelor la care Voiculescu figureaza ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate in tara sau in strainatate.

Instanta a mai dispus, in cazul lui Voiculescu, confiscarea unor sume de bani pe care le are in conturi pana la concurenta sumei de 15.000.000 de lei, la BRD, si pana la concurenta sumei de 5.000.000 de lei, la RBS Bank.

Citeste si: Dan Voiculescu, condamnat de Ziua Internationala a Pisicilor

Cameliei Voiculescu ii va fi confiscata suma de 2.984.358,3 lei reprezentand contravaloarea a 9.947.861 actiuni detinute la ICA, donate de Voiculescu, iar Corinei Voiculescu, suma de 2.984.358,6 lei, reprezentând contravaloarea a 9.947.862 de actiuni detinute la ICA, ce i-au fost donate tot de taal sau.

Totodata, de la Camelia si Corina Voiculescu se confisca sumele donate de Dan Voiculescu in urma inchirierii spatiului Grivco catre Romtelecom.

De asemenea, judecatorii au dispus confiscarea mai multor imobile apatinând celorlalti inculpati.

Seful DNA impreuna cu ANAF si alte institutii competente urmeaza sa stabileasca modul concret in care vor fi recuperate aceste sume. Astfel cele doua institutii vor puta colabora cu: Biroul pentru prevenirea criminalitatii din cadrul Ministerului Justitiei, Oficiul National al Registrului Comertului, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Autoritatea Nationala a Vamilor, BNR, Politia Româna, Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara.

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au mai dispus si sesizarea Biroului pentru prevenirea criminalitatii si de cooperare cu oficiile de recuperare a creantelor din statele membre ale Uniunii Europene din cadrul Ministerului Justitiei. Aceasta institutie trebuie sa faca verificari pentru identificarea bunurilor mobile si imobile ale lui Dan Voiculescu si a fiicelor sale, inclusiv a conturilor societatilor comerciale la care acestia figureaza ca imputerniciti, beneficiari reali, asociati, directori sau administratori, situate in tara sau in strainatate.

Citeste si: Sediul Antena 3, sub sechestru

Odata cu cererea adresata de reprezentatii biroului indreptata catre Reteaua Interagentii Camden de Recuperare a Creantelor (CARIN) se va specifica ca este necesara si identificarea conturilor deschise pe numele unor persoane fizicesau juridice care cei trei sunt imputerniciti, beneficiari reali, asociati, directori sau administratori, identificarea rulajului conturilor mentionate in anexa in vederea stabilirii beneficiarilor reali.

Potrivit procedurii, Biroul va informa de indata Curtea de Apel Bucuresti in legatura cu rezultatele verificarilor. Dupa identificarea bunurilor, Curtea de Apel Bucuresti va completa, dupa caz, un certificat de indisponibilizare privind executarea in Uniunea Europeana a ordinelor de inghetare a bunurilor sau a probelor.

Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, vineri, la 10 ani de inchisoare, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucuresti.

Voiculescu a primit pedeapsa maxima prevazuta in noul Cod penal, legea mai favorabila in cazul sau.

Totodata, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.

Prin aceasta sentinta, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa data de Tribunalul Capitalei la fondul procesului.