Sediul MApN va fi deschis publicului duminica cu prilejul aniversarii Zilei NATO in ROMANIA

Sediul Ministerului Apararii Nationale va fi deschis publicului duminica, intre orele 8,30 si 13,00, cu prilejul aniversarii Zilei NATO in Romania, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa al MApN, incepand cu ora 9,00, publicul va putea asista la ceremonia militara dedicata aderarii Romaniei la Alianta Nord-Atlantica.

In cadrul Zilei Portilor Deschise, va fi prezentat un exercitiu de manuire a armamentului executat de militarii Brigazii 30 Garda “Mihai Viteazul” si vor fi deschise expozitii tematice.

Totodata, vor fi organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei ‘Steaua’, Editurii Militare, dar si standuri de inventica si tehnologii militare. In aula Ministerului Apararii Nationale vor putea fi vizionate filme cu tematica militara.

La 29 martie 2004, Romania a aderat in mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Aliantei Nord-Atlantice.

Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmata, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborarii oficiale a drapelului romanesc la sediul NATO.

Ziua NATO in Romania, care este o sarbatoare publica dedicata democratiei, spiritului european si euroatlantic, se marcheaza in fiecare an in prima duminica a lunii aprilie.

Sursa foto: evz