Sef ONU: “Omenirea este pe cale sa piarda lupta cu EBOLA”

Omenirea este pe cale sa piarda batalia impotriva virusului EBOLA, nereusind sa stopeze epidemia mortala, a spus marti Anthony Banbury, seful misiunii Natiunilor Unite pentru coordonarea actiunilor impotriva EBOLA (UNMEER), in cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU consacrata epidemiei.

EPIDEMIA EBOLA “ne-a luat-o cu mult inainte, avanseaza mai repede decat noi si este pe cale sa castige cursa”, a aratat Banbury la videoconferinta de la Accra (Ghana), unde misiunea isi are cartierul general. “Daca Ebola castiga, noi, popoarele Natiunilor Unite, vom pierde enorm. Fie o stopam acum, fie ne vom confrunta cu o situatie fara precedent pentru care nu avem niciun plan”, a declarat el, citat de AFP.

Citeste si: EBOLA SUA: CEI CINCI PASAGERI EVACUATI DINTR-UN AVION LA BOSTON NU AU VIRUSUL

“Sunt multe vesti proaste despre EBOLA, insa vestea buna este ca stim cum sa o oprim”, a declarat totusi Banbury. “Trebuie sa invingem EBOLA si trebuie sa o facem repede fiindca numarul bolnavilor creste pe zi ce trece”, a mai spus el.

EPIDEMIA continua sa se intinda in Africa occidentala si, la inceputul lunii decembrie, s-ar putea inregistra intre “5.000 si 10.000 de cazuri noi pe saptamana”, a afirmat marti doctorul Bruce Aylward, director general adjunct al OMS. El a anuntat un nou bilant global al EPIDEMIEI: 4.447 morti la 8.914 cazuri inregistrate, incheie AFP, potrivit Agerpres.

CAINELE ASISTENTEI INFECTATA CU EBOLA IN SUA NU VA FI EUTANASIAT