Sefa CNA, Laura Georgescu, URMARITA PENAL de DNA

Sefa CNA LAURA GEORGESCU este URMARITA PENAL de catre procurorii DNA pentru abuz in serviciu in cazul acordarii licentei pentru televiziunea Giga TV, patronata de Gheorghe Stefan, zis “Pinalti”. In acelasi dosar mai sunt invinuiti si deputatul PSD, Viorel Hrebeciuc, dar si Narcisa Iorga, un alt membru CNA.

LAURA GEORGESCU a fost chemata, vineri dimineata, pentru audieri la sediul DNA. Potrivit unor surse judiciare, ea a fost chemata de procurori pentru a i se comunica inceperea URMARIRII PENALE pe numele sau.

Citeste si: NARCISA IORGA, PUSA SUB INVINUIRE IN DOSARUL LICENTEI GIGA TV

Procurorii anticoruptie au trimis-o in JUDECATA joi pe Narcisa Iorga, membru CNA, sub acuzatia de instigare la infractiunea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de o persoana ce detine o functie de conducere intr-un partid, in dosarul in care mai este URMARIT PENAL si deputatul PSD Viorel Hrebenciuc.

“Ulterior datei de 17 septembrie 2013, data la care Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis retragerea licentei audiovizuale pentru un post TV, suspecta Narcisa-Clementina Iorga, membru al CNA, a indrumat persoana care controla societatea comerciala detinatoare a postului de televiziune respectiv sa apeleze la cunostintele sale din mediul politic, pentru a influenta votul pe care ceilalti membri ai CNA urmau sa il dea cu privire la contestatia pe care postul TV respectiv intentiona sa o formuleze”, a informat Directia Nationala Anticoruptie (DNA).

Citeste si: VIOREL HREBENCIUC A FOST AUDIAT DE PROCURORI LA SEDIUL DNA. UPDATE

In acest context, Narcisa Iorga a precizat pe care anume dintre oamenii politici trebuie sa ii acceseze si capaciteze, pentru ca acestia, la randul lor, sa ii influenteze pe membrii CNA asupra carora puteau sa-si exercite autoritatea.

Narcisa Iorga a declarat joi, la iesirea din sediul DNA ca nu a incalcat niciodata Legea audiovizualului si nici alta lege.