Sefa PARTIDULUI VERDE, RETINUTA pentru o SPAGA de 6.500 de euro

Sefa organizatiei Bihor a Partidului Verde, MIHAELA BODONEA, a fost RETINUTA, duminica, de procurorii anticoruptie, dupa ce a primit 6.500 de euro pentru a ceda unei alte formatiuni politice 192 de locuri de membru in comisiile de supraveghere a unor sectii de votare.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) informeaza ca procurorii DNA Oradea au dispus punerea in miscare a actiunii penale si RETINEREA pentru 24 de ore, incepand de la 18 mai 2014, ora 2:30 pana la 19 mai, ora 02:30, A MIHAELEI FLORENTINA BODONEA, pentru folosirea influentei in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite.

Citeste si: IOAN RADU MAXIM, SEFUL LABORATORULUI DE MEDICINA LEGALA DIN ROMAN, A FOST RETINUT PENTRU LUARE DE MITA

Potrivit ordonantei de RETINERE, in perioada aprilie – mai, in contextul alegerilor europarlamentare care vor avea loc in 25 mai 2014, BODONEA, “in calitate de presedinte al filialei judetene Bihor a unui partid politic (Partidul Verde – n.r.), folosindu-si influenta si autoritatea conferite de calitatea detinuta in aceasta formatiune, a pretins si acceptat suma de 11.010 euro, de la un denuntator, reprezentant al unui partid politic, filiala Bihor”.

Surse judiciare, citate de Mediafax, au precizat ca denuntatorul este reprezentant al Partidului Dreptatii Sociale.

“Aceasta suma de bani a fost solicitata in scopul distribuirii unui numar de 325 de locuri, (reprezentand 50% din numarul total al sectiilor de votare din judetul Bihor), care i-au revenit partidului din care facea partea inculpata, in urma unor intelegeri cu formatiunea careia i s-au cuvenit locurile in urma tragerii la sorti, de catre Biroul Electoral Judetean Bihor, pentru membrii partidului din care facea parte martorul denuntator.

(…)  Astfel, in urma negocierilor purtate cu inculpata BODONEA MIHAELA, s-a stabilit ca formatiunea politica din care facea parte martorul denuntator va primi un numar de 50 de locuri, in schimbul sumei de 100 lei/loc, in comisiile sectiilor de votare.”, arata DNA.

Citeste si: INSPECTORII ANRE PRINSI CAND LUAU MITA, CERCETATI SUB CONTROL JUDICIAR

Dat fiind interesul pentru toate cele 651 de locuri la care partidul MIHAELEI BODONEA avea dreptul in comisiile sectiilor de votare, denuntatorul i-a oferit acesteia 150 de lei/loc, sustin anchetatorii.

BODONEA a acceptat oferta si i-a comunicat denuntatorului ca va face demersuri astfel incat partidului reprezentat de acesta sa-i fie distribuite minimum 50% din locuri in comisiile sectiilor de votare, respectiv minimum 325 de locuri, mai arata DNA.

Listele privind compunerea comisiilor fiecarei sectii de votare urmau a fi depuse la Biroul Electoral Judetean pana duminica, 18 mai. “In data de 17 mai 2014, inculpata BODONEA MIHAELA FLORENTINA a primit efectiv, de la martorul denuntator suma de 6.500 Euro, in schimbul a 192 de locuri de membru in comisiile de supraveghere a unor sectii de votare de pe raza judetului Bihor. (…)”, mai precizeaza procurorii anticoruptie.

MIHAELA BODONEA va fi prezentata Tribunalului Bihor, cu propunerea de arestare preventiva.

In acest dosar, procurorii DNA au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii (SRI) – Directia Judeteana de Informatii Bihor.

Sursa foto: realitatea.net