Sefi de Politie din Prahova si Ploiesti, cercetati penal pentru neglijenta si abuz in serviciu

Noul statut al politistilor

Un nou scandal in Politie. Doi comisari sefi de la IJP Prahova si Politia Ploiesti sunt cercetati pentru neglijenta in serviciu, favorizarea infractorului si abuz in serviciu.

Este vorba despre comisarul sef Viorel Dosaru, comandantul IJP Prahova, si comisarul sef Cristian Manea, seful Politiei Ploiesti. Potrivit Max Media, Viorel Dosaru este cercetat pentru pentru neglijenta in serviciu si favorizarea infractorului, iar Cristian Manea pentru abuz in serviciu.

Pe numele lui Manea ar exista o reclamatie depusa la Corpul de Control al MAI, in care mai multi politisti din Prahova reclama faptul ca au fost detasati din Ploiesti in mediul rural, la comanda acestuia.

Seful Inspectoratului de Politie Prahova, Viorel Dosaru, a declarat, pentru presa locala, ca nu stie de ce este cercetat si a adaugat ca nu a primit niciun document de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

“Nu am primit niciun document de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti. Nu m-a chemat nimeni sa dau declaratii. Am aflat si eu din presa. Nu inteleg despre ce este vorba, se pare ca infractorul favorizat de mine ar fi Cristian Manea,” a declarat Viorel Dosaru. 

Foto: bzi.ro