Sefi din Politia Romana, anchetati de Corpul de Control al MAI pentru o presupusa lista de cadouri aparuta in presa

Sefi din Politia Romana sunt verificati de Corpul de Control al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), dupa ce o asa-zisa lista de cadouri a fost publicata, miercuri, in ziarul National.

Lista publicata de National cuprinde mai multe nume ale unor sefi din Politia Romana, care ar fi fost intocmita de un ofiter antidrog din Constanta. Oamenii legii s-ar fi aflat intr-o grupare infractionala organizata si ar fi urmat sa primeasca o serie de cadouri.

O echipa complexa de ofiteri superiori din cadrul Corpului de Control al MAI a facut, miercuri, o serie de verificari la sediul central al IGPR, dupa care s-a deplasat la Constanta, unde au declansat un val de audieri la nivelul BCCO. Structurile de informatii se afla in directa legatura cu Palatul Cotroceni, precum si cu Palatul Victoria, in ceea ce priveste stadiul verificarilor.

Lista ar contine nume importante din IGPR: chestorul Florentin Robescu, adjunct al sefului Politiei Romane, chestorul Claudiu Cucu, directorul Directiei de Combatere a Crimei Organizate si adjunctul acestuia, chestorul Constantin Bolbosanu, Catalin Dragota, fost director al Politiei Capitalei, in prezent sef al Directiei de Ordine si Siguranta Publica, chestorul Tache Bocaniala, fost adjunct al Politiei Romane, si comisarul sef Liviu Ungureanu.

Din lista rezulta ca ofiterii ar fi trebuit sa primeasca, de la subalternii din Constanta, peste si sticle cu vin si cu whisky.

Lista ar fi ajuns pe masa anchetatorilor in contextul verificarilor declansate la sfarsitul lunii mai, la Constanta, dupa ce un ofiter sub acoperire al Directiei Generale Anticoruptie (DGA), care s-a dat drept traficant de droguri, a fost batut de doi politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Constanta.

Ulterior, trei politisti din Constanta au fost arestati, fiind acuzati de lipsire de libertate si violente, dupa ce l-au dezbracat pe investigatorul sub acoperire, l-au batut cu o bata si l-au amenintat cu arma la tampla. 

Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi incercat sa realizeze un flagrant si le-ar fi spus celor trei ca este traficant de droguri. Pentru a fi si mai convingator, el ar fi vrut sa le dea mita, dupa care politistii l-ar fi sechestrat si agresat, au mai spus aceleasi surse, potrivit carora, la finalul flagrantului esuat, investigatorul si-ar fi dezvaluit identitatea.

Se pare ca un raport informativ detaliat cu privire la presupusele nereguli de la MAI a fost transmis, zilele trecute, premierului Victor Ponta. In vizorul anchetatorilor se afla situatia de la mai multe structuri, printre care Transporturi, Investigarea Fraudelor si, mai ales, DCCO. Unde actuali sefi de la “crima organizata” ar fi luat dosare importante de la birou si ar fi refuzat pur si simplu sa le predea superiorilor sau procurorilor de caz!