SEFII ENEL, lasati in libertate

Sefii ANRE si ENEL au fost ELIBERATI, vineri dimineata, de magistrati dupa o sedinta de audieri maraton. Alaturi de Claudiu Dumbraveanu si Florin Gugu a fost eliberat si omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC ElectroAlfa International, acuzat de complicitate la luare de mita.

Audierile pentru propunerea de ARESTARE PREVENTIVA au durat peste cinci ore, iar la finalul acestora magistratii au respins cererea de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile a celor trei in dosarul umflarii artificiale a facturilor la energie.

Citeste si: ENEL, PRIMA REACTIE IN DOSARUL DE MITA

Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), Claudiu Dumbraveanu, este acuzat de luare de mita, directorul Enel, Florin Gugu, pentru dare de mita, iar Gheorghe Ciubotaru, asociat la SC ElectroAlfa International, pentru complicitate la luare de mita.

In ordonanta initiala de retinere, s-a aratat ca, in cauza, exista date si aspecte din care rezulta suspiciunea rezonabila ca, in cursul anului 2013, suspectul Dumbraveanu Claudiu Sorin, vicepresedinte Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) si membru al Comitetului de reglementare, a pretins si a obtinut, de la suspectul Gugu Florin, director ENEL, in baza unei intelegeri anterioare, foloase necuvenite pentru SC ElectroAlfa International SRL, al carei asociat este suspectul Ciubotaru Gheorghe.

VICEPRESEDINTELE ANRE, SORIN DUMBRAVEANU, A FOST RETINUT

Sursa foto: ro.wikipedia.org