Seful ASPA acuza ONG-urile ca transporta maidanezi in strainatate pentru zoofilie

Razvan Bancescu, coordonator ASPA, accident rutier, accident razvan bancescu, scandal razvan bancescu, scandal aspa, iubitori de animale

Coordonatorul de proiect al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu, a acuzat luni organizatiile nonguvernamentale pentru protectia animalelor ca transporta ilegal maidanezi in strainatate pentru studii clinice, dar si pentru zoofilie.

“O parte dintre cainii fara stapan ajung la adoptatori reali, o alta parte in adaposturi temporare si de acolo sunt redistributi in functie de necesitati si cerere, fie pentru studii clinice, fie pentru zoofilie”, a spus Bancescu, citat de Agerpres.

El a precizat ca printre statele in care ajung maidanezii se numara si Germania.

“Avem toate documentele, le-am trimis in primul rand ANAF-ului, pentru ca e vorba despre evaziune fiscala, iar acum lucram la documentatia pentru DIICOT”, a spus Bancescu.

Potrivit acestuia, ONG-urile se fac vinovate de capturarea, detinerea, transportul ilegal de caini, dar si de munca la negru, eludarea de la plata contributiilor la asigurari de sanatate si de la plata impozitelor pe profit.

Citeste si: Caini vagabonzi din Romania, importaţi ilegal in Belgia

“In mod normal, ONG-urile se ocupa de activitati fara scop patrimonial, dar ele desfasoara de fapt actiuni cu caracter economic. Undeva trebuia sa-si inregistreze aceste lucruri, dar nu sunt nicaieri”, a spus reprezentantul ASPA.

Bancescu a adaugat ca o parte dintre organizatiile nonguvernamentale care transporta ilegal maidanezi in strainatate se regasesc pe lista neagra intocmita de ASPA cu ONG-urile si persoanele fizice care nu mai au voie sa adopte caini din adaposturile municipalitatii.

Sursa foto: jurnalul.ro