Seful CJ Cluj, MIHAI SEPLECAN, audiat la ICCJ in calitate de denutator in plangerea penala impotriva lui PONTA

Seful CJ Cluj si copresedintele executiv al PNL Cluj, MIHAI SEPLECAN, a fost audiat in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de denuntator, ca urmare a plangerii penale pe care a formulat-o impotriva premierului VICTOR PONTA pe care il acuza ca a refuzat organizarea la termen a alegerilor partiale locale de la Cluj.

‘Azi, asistat de catre domnul avocat Mihai Neamtu, am fost audiat in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in calitate de denuntator, ca urmare a plangerii penale pe care am formulat-o impotriva premierului VICTOR PONTA pe care il acuz ca a refuzat organizarea la termen a alegerilor partiale locale de la Cluj. (…) Am cerut sa se depuna la dosar stenogramele sedintelor de guvern in care s-a luat hotararea de eludare a prevederilor legii, precum si audierea primului ministru si a persoanelor implicate in procedeele administrative prealabile introducerii pe ordinea de zi a sedintelor de guvern a proiectelor de hotarari’, a declarat, miercuri, intr-un comunicat de presa, MIHAI SEPLECAN.

CITESTE SI: PNL contesta in instanta solutia NEINCEPEREA URMARIRII PENALE in cazul premierului PONTA

El a mai spus ca exista decizii ale mai multor instante care ar arata ca VICTOR PONTA nu a respectat legea.

‘Deja exista trei decizii a trei instante diferite din Romania: Curtea de Apel Cluj si de doua ori Curtea de Apel Bucuresti, care confirma faptul ca guvernul condus de Victor Viorel PONTA nu a respectat legea in mod intentionat. Reamintesc faptul ca in motivarea deciziei de la Cluj, instanta a decis ca este vorba de ‘un exces de putere’ din partea Guvernului. Acesta este motivul pentru care am decis sa actionez impotriva a ceea ce am considerat a fi un abuz al procurorilor condusi de catre colegul de facultate al premierului in favoarea acestuia si in defavoarea interesului legii. (…) Faptul ca, intre timp, pe o lege noua, am ajuns presedinte al CJ Cluj, nu are nici o legatura cu abuzul de putere exercitat de catre premierul VICTOR PONTA in momentul in care a refuzat sa organizeze la timp alegerile partiale locale si parlamentare’, a mentionat MIHAI SEPLECAN, presedintele CJ Cluj.

Pe 3 aprilie, Curtea de Apel Cluj obliga Guvernul Romaniei, printr-o sentinta, sa organizeze alegeri pentru ocuparea functiei de presedinte al CJ Cluj.

‘Prin sentinta pronuntata de Curtea de Apel Cluj in sedinta publica de astazi, 03.04.2015, in cauza privind pe reclamantul Partidul National Liberal — filiala Cluj si paratul Guvernul Romaniei — prin Prim-ministrul VICTOR PONTA, s-a dispus admiterea actiunii formulate de reclamant si in consecinta a fost obligat paratul sa efectueze operatiunile prevazute de lege in vederea stabilirii datei desfasurarii alegerilor partiale pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj’, a declarat, la acea data, conducatorul Biroului informare si relatii publice al Curtii de Apel Cluj, judecatorul Dana Cristina Girbovan.

CITESTE SI: CSM: JUSTITIA SE FACE PRIN INSTANTE, POLITICIENII SI PRESA SĂ NU MAI COMENTEZE EXCESIV DOSARE

Pe 19 martie, MIHAI SEPLECAN anunta ca pe 1 aprilie urma sa aiba loc primul termen in procesul pe care l-a deschis pentru a obliga guvernul sa organizeze alegeri pentru functia de presedinte al CJ Cluj, ramasa vacanta dupa arestarea ex-presedintelui Horea Uioreanu.

SEPLECAN spunea atunci ca, potrivit legii, alegerile pentru presedintia CJ Cluj trebuiau sa fi fost deja organizate.

Pe 6 octombrie 2014, prefectul judetului Cluj, Gheorghe Vuscan, a emis ordinul prin care constata incetarea de drept a mandatului presedintelui CJ Cluj, Horea Uioreanu (PNL), care a demisionat, dupa ce a fost arestat si trimis in judecata pentru coruptie.

Pe 3 octombrie, Horea Uioreanu si-a dat demisia din functia de presedinte al CJ Cluj, pe care o detinea din anul 2012. La finalul lunii mai 2014, Horea Uioreanu a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita.

CITESTE SI: Seful CJ Cluj, MIHAI SEPLECAN: Este o mare cumetrie la nivel inalt intre PONTA, CAZANCIUC si NITU

In urma arestarii sale, partidele care au consilieri in CJ Cluj au incercat in repetate randuri sa isi aleaga propriul vicepresedinte cu atributii de presedinte, existand o lupta administrativa intre PNL si PSD in forul deliberativ judetean.

In cele din urma, pe 10 iunie, MIHAI SEPLECAN a fost ales presedinte al CJ Cluj de catre consilierii judeteni, in baza noilor prevederi ale legii privind alegerile locale.

 Sursa foto voceatransilvaniei