Seful CJ Cluj, MIHAI SEPLECAN, ii cere demisia lui TIBERIU NITU: ”In Romania lui PONTA respectarea Legii a devenit facultativa”

Presedintele interimar al CJ Cluj, liberalul MIHAI SEPLECAN, acuza Guvernul ca nu a respectat legea in organizareala termen de alegeri partiale locale si parlamentare. Liberalul sustine ca ”in Romania lui VICTOR PONTA respectarea legii a devenit facultativa” si ca ”procurorii inregimentati politic decid sa infranga decizii ale instantelor de judecata, sa treaca peste ele si sa se erijeze in judecatori”.

Dupa trei decizii ale instantelor de judecata – Curtea de Apel Cluj si de doua ori Curtea de Apel Bucuresti – care il obliga pe premier sa organizeze la termen alegeri partiale si parlamentare. ”Dupa cum era de asteptat, in Romania lui VICTOR PONTA respectarea Legii a devenit facultativa, iar procurorii inregimentati politic decid sa infranga decizii ale instantelor de judecata, sa treaca peste ele si sa se erijeze in judecatori. Desi exista trei decizii a trei instante din Romania: Curtea de Apel Cluj si de doua ori Curtea de Apel Bucuresti, care confirma faptul ca Guvernul nu a respectat legea privind organizarea la termen a alegerilor partiale locale si parlamentare si le-a blocat in mod intentionat, procurorii de la Parchetul General, condus de TIBERIU NITU, au decis sa nu inceapa urmarirea penala a premierului VICTOR PONTA, impotriva caruia, in numele PNL Cluj, am depus, la inceputul anului, o plangere penala pentru abuz in serviciu. Reamintesc faptul ca in motivarea deciziei de la Cluj, instanta a decis ca este vorba de ”un exces de putere” din partea Guvernului. Chiar daca nici o decizie nu este definitiva, nu procurorii sunt cei chemati sa judece acest lucru, ei doar trebuie sa tina cont de deciziile judecatorilor, care au confirmat de trei ori, independent, incalcarea legii”, sustine MIHAI SEPLECAN, presedinte CJ Cluj, co-presedinte executiv PNL Cluj, intr-un comunicat.

CITESTE SI: MIHAI SEPLECAN si-a depus CANDIDATURA la Primaria CLUJ-NAPOCA

Acesta explica si de ce vorbeste de un abuz procurorilor Parchetului General condus de catre TIBERIU NITU: ”Dupa respingerea primei plangeri penale, considerand ca decizia favorabila a Curtii de Apel Cluj dovedeste si abuzul procurorului de caz, am contestat-o la Parchetul General, in data de 21.05.2015, atentionand ca procurorul de caz nu poate infrange o decizie a unui judecator. Din momentul depunerii contestatiei, procurorul sef de sectie avea 20 zile la dispozitie sa ne raspunda. Fapt ce nu s-a intamplat. Din moment ce procurorul sef nu a raspuns in termenul legal, conform prevederilor legii, am contestat ordonanta de clasare direct la judecatorul de camera preliminara din cadrul ICCJ, motiv pentru care am fost citati in data de 03.07.2015, pentru termenul din 09.09.2015, ora 9.00. Cu toate acestea, in mod cu totul inexplicabil, procurorul sef de sectie emite o ordonanta de respingere a plangerii initiale, in data de 23.07.2015, in contextul in care ultima zi in care putea sa o respinga in termenul legal era data de 11.06.2015.

Din punctul meu de vedere, cu o intarziere de 45 de zile, procurorul pus de catre TIBERIU NITUsa scoata castanele din foc pentru premierul urmarit penal VICTOR PONTA, produce un abuz in fata legii. Cred ca este momentul ca TIBERIU NITUsa paraseasca functia in care a fost numit din moment ce tine sa o trateze ca pe o sinecura politica din care trebuie sa-si multumeasca binefacatorul”.

Curtea de Apel Cluj s-a pronuntat pe 3 aprilie in procesul pe care consilierul judetean MIHAI MIHAI SEPLECAN l-a intentat premierului VICTOR VICTOR PONTA, in calitate de sef al Guvernului si  a stabilit ca paratul, adica VICTOR PONTA si Guvernul, trebuie sa stabileasca o data pentru organizarea alegerilor partiale pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj.

Sursa foto clujeanul