Seful clinicii Sabyc, CONDAMNAT la trei ani de INCHISOARE in dosarul de TRAFIC DE OVULE

Seful clinicii Sabyc, HARRY MIRONESCU, a fost CONDAMNAT marti la trei ani de INCHISOARE in dosarul TRAFICULUI DE OVULE, printr-o decizie definitiva luata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Procurorii DIICOT i-au trimis in judecata in 24 februarie 2010 pe seful clinicii Sabyc, HARRY MIRONESCU, medicii israelieni Natan Lewit si Genia Ziskind, secretara clinicii Cecilia Borza, Yair Miron, Victor Zota, fost director executiv al ANT si Rosana Maria Cristina Turcu, fost coordonator regional Bucuresti al ANT.

Citeste si: Harry Mironescu, seful clinicii Sabyc, condamnat la 3 ani de inchisoare

Potrivit procurorilor, patronii si angajati ai clinicii Sabyc ar fi racolat din strainatate cuplurile care doreau sa fie beneficiarele tehnicilor de reproducere asistata.

Medicii au fost retinuti in iulie 2009, de catre procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti pentru savarsirea infractiunilor de constiturie a unui grup infracational organizat, organizarea traficului de celule de origine umana in scopul obtinerii unui folos material si exercitarea fara drept a unei profesii.

Citeste si: Clinica Med New Life, implicata in traficul cu ovule. Doi angajati ai clinicii, retinuti azi-noapte de DIICOT

Centrul Medical Sabyc a fost acreditat din 15 iulie 2009, pentru activitatea de banca si utilizator de celule reproductive, dupa ce timp de doi ani a depus 14 cereri in acest sens, respinse de catre Agentia Nationala de Transplant.

Sursa foto: stirileonline.ro