Seful DGA Prahova si-a cumparat din banii primiti drept MITA sapte masini de lux

Seful DGA Prahova, Constantin Ispas, si-a cumparat din mita incasata sub poduri si balastiere sapte masini de lux, potrivit procurorilor DNA.

“Stiu personal ca in perioada 2008-2013, cand Schiopulescu se intalnea cu Ispas Constantin pentru a-i achita diverse sume de bani, cei doi serveau masa la restaurante din imprejurimile orasului Ploiesti. Toata consumaţia era achitata de fiecare data de omul de afaceri, care ii mai oferea ofiţerului si alte foloase precum baxuri cu vin, sticle cu whisky, parfumuri”, este declaratia unui martor din referatul cu propunerea de arestare.

CITESTE SI: COMISARUL SEF al DGA Prahova, CONSTANTIN ISPAS, a fost ARESTAT PREVENTIV

Astfel, anchetatorii au descoperit ca seful DGA si-a cumparat in patru ani sapte autoturisme de lux, din banii pe care ii primea de la inculpaţi pentru a le divulga informaţii din dosare. Ca sa ascunda provenienţa mitei, Ispas si-a trecut masinile pe numele mamei si fiului sau, noteaza digi24.ro.

Masinile achiziționate sunt Mitsubishi ASX, Audi A6, VW Golf, Audi A4, Toyota Aygo, BMW 320D, VW Passat CC.

CITESTE SI: PERCHEZITII LA SEDIILE ANTICORUPTIE DIN PRAHOVA, DUPA RETINERILE DNA DE IERI

Constantin Ispas a fost denunţat de un afacerist din Prahova, condamnat la patru ani de inchisoare pentru fraude de doua milioane de euro, intr-un dosar instrumentat de DIICOT. Omul de afaceri i-ar fi platit sefului DGA zeci de mii de euro pentru a-l scapa de arest, dar Ispas nu i-ar fi rezolvat problemele in justiţie.