SEFUL EUROPOL: EUROPA risca sa se confrunte cu NOI ATACURI ale ISIS

EUROPA RISCA sa se confrunte cu NOI ATACURI ale gruparii STATUL ISLAMIC (SI) dupa cele de vineri DE LA PARIS, a declarat joi Rob Wainwright, DIRECTOR EUROPOL, agentia care COORDONEAZA FORTELE DE POLITIE DIN UE, transmite Reuters.

“Este rezonabil sa presupunem ca sunt posibile si alte atacuri”, a afirmat Wainwright in cadrul unei audieri in Parlamentul European la Bruxelles. El a comparat atacurile de vineri de la Paris, in care si-au pierdut viata 129 de persoane, cu cele din Mumbai din 2008, cand mai multi militanti au ucis 166 de persoane in diferite locuri din orasul indian.

“Realitatea a ceea ce s-a intamplat atunci in Mumbai a ajuns acum in Europa”, a mai spus el.

“Este, cu siguranta, o forma mai puternica si mai amenintatoare de terorism decat fenomenul atacatorului singuratic”, a precizat Wainwright, facand referire la atacurile din ultimii ani comise de indivizi sau grupuri mici inspirate din Statul Islamic.

CITESTE SI: S-A CONFIRMAT! ABDELHAMID ABAOUD, CREIERUL ATENTATELOR DE LA PARIS, A FOST UCIS

“Este de asemenea o declaratie de intentie clara din partea ISIS (Statul Islamic — n.r.) de a-si exporta marca sa brutala de terorism in Europa pentru a o face mai vizibila pe scena internationala”, a afirmat el.

Directorul Europol a amintit si doborarea, luna trecuta, a unui avion rus de pasageri in Egipt. “Ne confruntam cu o organizatie terorista internationala extrem de serioasa, bine finantata si hotarata, care este acum activa pe strazile din Europa. Reprezinta cea mai grava amenintare terorista pentru Europa din ultimii zece ani”, a atras el atentia.

Audierea din PE vine in ajunul unei reuniuni extraordinare a ministrilor de interne si ai justitiei din UE la care se vor discuta masurile necesare dupa atacurile de la Paris.

Sursa foto: caleaeuropeana