Seful EUROPOL LAUDA POLITIA ROMANA pentru OPERATIUNEA “ACADEMIA INFRACTORILOR ROMANI”

Directorul Europol, Rob Wainwright, apreciaza operatiunile derulate de Politia Romana in cazul jafurilor la magazine de bijuterii si ceasuri de lux din strainatate.

Felicit Politia Romana pentru operatiunile internationale de succes pe care le-a condus recent, care s-au incheiat cu arestarea a 14 infractori ieri. Aceasta operatie a implicat sapte alte tari din Europa“, a spus Rob Wainwright, vineri, intr-o declaratie de presa.

El s-a aratat incantat ca Europol a putut juca un rol major in facilitarea identificarii extinderii retelei infractionale in Europa. In opinia sa, aceasta operatiune este un exemplu a felului in care delictul a devenit mai international, mai amenintator pentru societati si a aratat ca retelele criminale opereaza in mai multe jurisdictii, profitand de abilitatea de a se misca usor si de internet.

CITESTE SI: Modul de operare al ”ACADEMIEI INFRACTORILOR ROMANI”: Membrii erau recrutati din CASELE de COPII si se ANTRENAU la MAREA NEAGRA

In alta ordine de idei, Rob Wainwright a mentionat ca are nevoie de mai multi ofiteri de politie romani la Europol, pentru ca fac o treaba buna. Pe de alta parte, el a spus ca a crescut cantitatea schimburilor de informatii dintre autoritatile romane si Europol.

In fiecare zi la Europol vedem cat de sofisticate devin gruparile infractionale și abilitatea lor de a fura miliarde de euro de la cetateni, de a fura identitatea personala a oamenilor in milioane si milioane de cazuri”, a declarat directorul Europol.

Potrivit acestuia, exploatarea sexuala a copiilor pe internet reprezinta una dintre cele mai mari amenintari de securitate si este important ca toate statele membre UE sa isi modernizeze capabilitatea de a aborda infractionalitatea informatica.

Rob Wainwright a mai semnalat ca a fost impresionat de succesele pe care Politia de Frontiera le are in combaterea migratiei ilegale.

Acesta devine un punct important pentru UE ca intreg, din cauza teribilei tragedii a migrantilor care se intampla in Mediterana. Deciziile luate de lideri europeni ieri au fost incercari ale UE sa raspunda la aceasta problema“, a spus directorul Europol. El a subliniat ca rolul jucat de Europol va fi intarit, in special in privinta desfiintarii retelelor ce erau responsabile pentru aceste tragedii in Mediterana.

CITESTE SI: DIICOT: 14 “STUDENTI” de la “ACADEMIA INFRACTORILOR ROMANI” au fost RETINUTI

Chiar inainte de tragedia din Mediterana am decis sa stabilim un nou task force la Europol, in care 13 tari sunt membri activi (…) Acum, ca rezultat al deciziilor luate de liderii UE ieri, munca acestui task force va fi crescuta“, a precizat Rob Wainwright.

El a mentionat ca terorismul ramane o amenintare. “Inteleg ca amenintarea terorista in Romania nu este asa de mare cum este in alte parti ale Europei, dar am fost impresionat de abordarea pe care serviciile romane au avut-o in aceasta arie”, a spus directorul Europol.

Sursa foto www.ziuaveche.ro