ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Seful ISU “Dobrogea”, SCHIMBAT din functie

Seful Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Dobrogea” al Judetului Constanta, colonelul Viorel Jianu, a fost schimbat din functie, in urma accidentului aviatic in care a fost implicat un elicopter SMURD, a anuntat marti purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Decizia a fost luata de ministrul Afacerilor Interne, vicepremierul GABRIEL OPREA. Acesta i-a propus premierului si schimbarea din functie a prefectului judetului Constanta, Radu Volcinski.

Potrivit oficialului MAI, masura a fost luata pentru “cresterea potentialului cooperational la nivelului judetului Constanta” si pentru “intarirea mecanismelor de cooperare la nivelul ISU Constanta”.

Citeste si: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: Imagini VIDEO surprinse IMEDIAT dupa prabusirea aparatului de zbor

Anuntul privind demiterea lui Jianu si solicitarea de schimbare din functie a lui Volcinschi a fost facut de purtatorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Interne intr-o conferinta de presa despre accidentul in urma caruia si-au pierdut viata toate cele patru persoane aflate in elicopterul SMURD prabusit luni in lacul Siutghiol.
Citeste si: ACCIDENT ELICOPTER SMURD: NICUSOR CONSTANTINESCU il ACUZA pe RAED ARAFAT ca a schimbat destinatia aparatului de zbor

La bordul elicopterului se aflau medicul Laura Vizireanu, in varsta de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, in varsta de 38 de ani, care era insarcinata, pilotul, comandor Petre Corneliu Catuneanu, de 47 de ani, si copilotul, capitan comandor Ginel Claudiu Cracanel, de 42 de ani. Elicopterul SMURD transportase un pacient cu embolie pulmonara de la Tulcea la Spitalul Judetean din Constanta si se intorcea de la Aeroportul ”Mihail Kogalniceanu”, unde alimentase cu combustibil.

Operatiunile de cautare si salvare au durat peste 12 ore.