SEFUL MI6, ALEX YOUNGER, s-a intalnit cu prim – ministrul interimar, GABRIEL OPREA

Prim-ministrul interimar, GABRIEL OPREA, l-a primit marti, la Palatul Victoria, pe seful Serviciului Secret de informatii britanic, ALEX YOUNGER.

“Cu acest prilej a fost apreciata cooperarea excelenta in plan bilateral pe tematica de interes comun a institutiilor din comunitatea de informatii a Romaniei si cea a Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord si au fost discutate aspecte ale evolutiilor regionale in planul securitatii, inclusiv in zona Marii Negre. Prim-ministrul interimar, domnul Gabriel Oprea si demnitarul britanic au apreciat nivelul inalt de incredere stabilit intre institutiile omoloage”, releva un comunicat difuzat de Biroul de presa al Guvernului.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS s-a intalnit cu seful Serviciului Secret de Informatii al Marii Britanii

Potrivit sursei citate, a fost evidentiata “colaborarea eficienta in prevenirea si combaterea fenomenelor care pot afecta securitatea cetatenilor din cele doua state sau care sunt indreptate impotriva membrilor NATO si ai Uniunii Europene”.

CITESTE SI: Decretul semnat de KLAUS IOHANNIS pentru desemnarea lui GABRIEL OPREA ca prim-ministru interimar, publicat in MO. UPDATE

In cadrul intrevederii, a fost subliniata sustinerea pe care Guvernul Romaniei o acorda consolidarii dimensiunilor de cooperare specifica, la nivel institutional, cu partenerii strategici ai Romaniei din comunitatea Euro-Atlantica, adauga comunicatul mentionat.

Sursa foto www.realitatea.net