Seful Pentagonului, Chuck Hagel, vine in Romania

Seful Pentagonului, Chuck Hagel, va incepe miercuri un turneu de 12 zile, urmand sa se deplaseze in Singapore, Belgia, Romania si Franta. Acest turneu va incepe cu o scurta deplasare la baza militara Elmendorf din Alaska, unde secretarul american al Apararii va evalua capacitatile de aparare antiracheta, a anuntat vineri purtatorul de cuvant al lui Hagel, contraamiralul John Kirby, transmite Mediafax.

Ulterior, Hagel se va deplasa spre Singapore, pentru a asista, in perioada 30 mai-1 iunie, la Dialogul de la Shangri-La, un mare forum anual consacrat securitatii in regiunea Asia-Pacific.

Dupa aceasta vizita, el va participa, pe 3 si 4 iunie, la reuniunea ministrilor Apararii din cadrul NATO, prima intalnire de acest tip “dupa incursiunile Rusiei in Ucraina”, a adaugat Kirby.

Vicepresedintele SUA, in fata intregii clase politice: Romania trebuie sa lupte in continuare impotriva coruptiei

Hagel “crede ca aliatii nostri europeni trebuie sa considere aceasta criza drept o oportunitate pentru revitalizarea NATO si reafirmarea angajamentelor lor in favoarea aparaii colective”, a spus purtatorul de cuvant.

Apoi seful Pentagonului urmeaza sa se deplaseze in Romania, unde va vizita o nava americana, crucisatorul USS Vella Gulf, aflat in prezent in Marea Neagra.

Citeste si: Pentagonul pune statele NATO in garda: Sporiti-va bugetele pentru aparare, Rusia va pune alianta la incercare

El isi va incheia turneul prin vizitarea Frantei, unde se va intalni cu omologul sau Jean-Yves Le Drian, inainte de a participa la ceremoniile dedicate Debarcarii din Normandia.