Seful Politiei din Koln a fost DEMIS ca urmare a scandalului AGRESIUNILOR SEXUALE de Anul Nou

Seful politiei orasului german Koln, Wolfgang Albers, criticat pentru lipsa de reactie a fortelor de ordine fata de agresiunile sexuale comise de grupuri de migranti in noaptea de Anul Nou, a fost demis vineri, relateaza agentiile internationale de presa, citate de Agerpres. 

Intre timp, numarul plangerilor depuse de femeile si adolescentele agresate sexual si/sau jefuite in centrul orasului in acea noapte a ajuns la circa 170. Autoritatile au anuntat tot vineri ca au deocamdata 31 de suspecti, dintre care 18 sunt migranti, dar niciunul nu a fost arestat.

Agresiunile sexuale comise la Koln de circa o mie de persoane organizate in grupuri si ale caror semnalmente arata ca cel mai probabil sunt arabi si nord-africani au provocat indignare in Germania, fapte similare de mai mica anvergura petrecandu-se si in alte orase, precum Stuttgart si Hamburg.

CITESTE SI: VIOLENTELE de la KOLN: 31 de suspecti, inclusiv 18 SOLICITANTI DE AZIL

Politia din Koln a anuntat pe 1 ianuarie ca noaptea de Anul Nou a trecut fara evenimente majore. Dar relatarile ce au aparut apoi treptat despre gravitatea evenimentelor au condus la critici severe fata de lipsa de reactie a fortelor de ordine, care initial au invocat faptul ca au fost prezente in respectivele locuri, dar agentii de politie nu si-au dat seama ce se petrece din cauza numarului mare al celor care sarbatoreau in strada.

Totusi, un raport intern al politiei care s-a scurs joi in presa releva ca de fapt patrulele politiei au observat ce se intampla, dar nu au indraznit sa intervina pentru ca erau coplesite de numarul foarte mare al agresorilor aflati in stare de ebrietate.

CITESTE SI: GERMANIA: ANGELA MERKEL II AMENINTA PE REFUGIATII CARE AU AGRESAT SEXUAL FEMEI DE ANUL NOU

Raportul mai mentioneaza ca au fost retinuti initial 14 solicitanti de a azil sirieni si un afgan, dar toti au fost eliberati rapid. Conform documentului, unul dintre ei le-ar fi spus politistilor germani : ‘Sunt sirian. Trebuie sa va purtati frumos cu mine. Doamna Merkel m-a invitat’, in timp ce un altul si-a rupt in fata lor permisul provizoriu de sedere afirmand : ‘Nu puteti sa-mi faceti nimic, pot sa obtin altul maine. ‘

Dupa izbucnirea acestui scandal in Germania au aparut relatari despre agresiuni similare produse tot in noaptea de Anul Nou si in Elvetia, Suedia si Finlanda.

 Sursa foto: t-online