Seful Politiei Pantelimon, CERCETAT pentru LUARE de MITA si FURT CALIFICAT

Alexandru-Adrian Sovar, seful Politiei orasului Pantelimon, este CERCETAT, sub control judiciar, pentru MITA si FURT CALIFICAT! Acesta a primit 600 dolari de la un sofer prins baut la volan si i-a luat ceasul unui subaltern caruia ii daduse 300 de dolari pentru a-l ajuta pe acesta.

DNA sustine ca “exista date si aspecte care contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia inculpatul Sovar Alexandru-Adrian a primit, in luna iulie 2013, suma de 600 dolari USD de la o persoana care era cercetata penal pentru comiterea infractiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice, sub influenta bauturilor alcoolice”.

Citeste si: KOVESI: Este o amenintare ca ar putea fi modificata competenta DNA. Politicul face presiuni prin declaratii

Banii au fost primiti pentru ca seful Politiei Pantelimon-Ilfov sa ajute persoana respectiva sa obtina o solutie favorabila in acel dosar penal, sustin anchetatorii.

Ulterior, tot in iulie 2013, Sovar, in sediul Politiei Pantelimon, i-a dat 300 dolari unui subofiter din subordine, pentru a-l ajuta pe soferul prins baut la volan.

Citeste si: DNA a publicat referatul in cazul presedintelui CJ Cluj, Horea UIOREANU

Anul acesta, la 14 mai, seful Politiei Pantelimon, in timpul unui dialog inregistrat ambiental, a luat ceasul de mana al subalternului, denuntator in aceasta cauza, si a refuzat sa-l restituie.

Procurorii precizeaza ca in cazul lui Sovar, daca acesta incalca obligatiile ce ii revin in cadrul controlului judiciar, aceasta masura se poate inlocui cu arestul la domiciliu sau arestul preventiv.

Sursa foto: ziuanews.ro