Seful Politiei Rutiere a fost schimbat din functie

Comisarul sef al Politiei Rutiere, LUCIAN DINITA, a fost schimbat din functie de Petre Toba, seful IGPR, Dinita urmand a intra ca adjunct. Masura a fost luata in urma scandalului Augustin Capalnas, politistul prins cand conducea fara permis.

Atributiile lui LUCIAN DINITA au fost preluate temporar, pana la numirea unui alt sef, de adjunctii Costin Tatuc si Cristian Crai.

Potrivit unor surse judiciare, seful Politiei Rutiere, Lucian Dinita, si trei subalterni ai acestuia cu functii de conducere sunt cercetati prealabil, din dispozitia sefului Politiei Romane, Petre Toba.

Cei trei subalterni ai lui Dinita sunt adjunctul acestuia, Costin Tatuc, seful Politiei Autostrazi, Carol Varna, si Paul Toma, tot de la Directia Rutiera din POLITIA ROMANA.

Afla aici detalii din dosarul politistului prins cu permis auto fals

Reamintim ca dosarul lui AUGUSTIN CAPALNAS, politistul de la Rutiera prins cu permis auto fals, a fost preluat de PICCJ de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5.

“Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, la data de 11 aprilie 2014, in temeiul dispozitiilor art. 325 alin. 1 Cod procedura penala, preluarea de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 5 Bucuresti a cauzei privind pe numitul Capilnas Augustin, cercetat sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si conducerea unui vehicul fara permis de conducere”, se arata intr-un comunicat al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Citeste si: AUGUSTIN CAPALNAS, POLITIST LA DIRECTIA RUTIERA PRINS CU PERMIS AUTO FALS, ESTE CERCETAT PENAL SI DISCIPLINAR

 

Potrivit sursei citate, din primele verificari a rezultat ca AUGUSTIN CAPALNAS, ofiter in cadrul Directiei Rutiere, in perioada februarie 2012 – septembrie 2013, a condus pe drumurile publice de pe raza mai multor judete masini de serviciu apartinand Politiei Romane, fara a detine PERMIS DE CONDUCERE.

POLITIST PERMIS AUTO FALS. Politistul a prezentat un document in fotocopie reprezentand un PERMIS DE CONDUCERE, care avea inscrise datele personale si fotografia sa, act care, insa, era emis pentru un alt titular, mai spun procurorii.