SEFUL PROTECTIEI CONSUMATORILOR Constanta, RETINUT pentru dare de MITA

Seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Constanta, Mihai Perifan, a fost RETINUT pentru dare de MITA, urmand a fi prezentat sambata Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Totodata, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale si RETINEREA pentru 24 de ore incepand de vineri si a inspectorului ANAF Damu Fudulea, detasat ca specialist antifrauda fiscala la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, cu privire la savarsirea infractiunii de folosire, in orice mod direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii. Fudulea va fi prezentat sambata Tribunalului Constanta cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Citeste si: Consilierul Local IONUT IONESCU a fost retinut de DNA Ploiesti pentru luare de mita

Pe baza informatiilor primite de la celalalt inculpat, pe 19 martie, Mihai Perifan i-a promis unui ofiter de politie 15.000 de euro pentru ca un subordonat de-al acestuia sa conduca cercetarile dintr-o cauza penala pe care o instrumenta de o asemenea maniera incat sa se ajunga la o solutie favorabila pentru o ruda a sa si societatile apropiate acesteia, dandu-i in aceeasi zi 14.000 de euro.

In acelasi scop Mihai Perifan a remis vineri aceleiasi persoane 1.000 de euro, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante.

In cauza procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Citeste si: Fostul deputat ALIN TRASCULESCU, CONDAMNAT la sapte ani de INCHISOARE cu executare

Potrivit DNA, punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.