Seful ROMPAN, AUREL POPESCU, despre MAJORAREA PRETURILOR dupa reducerea TVA: E o SMECHERIE

Presedintele Patronatului Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase, AUREL POPESCU, a declarat, vineri, ca unele hipermarketuri incearca sa renegocieze taxele cu furnizorii pentru a suplini viitoarele reduceri de pret, ca urmare a reducerii TVA la alimente de la 1 iunie, scrie Agerpres.

Unele hipermarketuri incearca sa renegocieze taxele cu furnizorii, ceea ce e o smecherie aici si trebuie sa nu o acceptam. Adica ei se afiseaza ca reduc pretul la raft cu 12% sau cu cat o fi din TVA, iar in schimb cer taxe suplimentare si majorarea taxelor existente ca sa suplineasca aceasta diferenta. Deja avem doua semnale foarte importante si o sa sesizam Consiliul Concurentei si toate organele statului pentru ca nu este posibil sa faca asa ceva. Ne vom bate serios pe tema aceasta“, a spus Aurel Popescu, prezent la o conferinta organizata de Federatia Sindicatelor din Industria Alimentara.

CITESTE SI: PONTA, despre MAJORAREA PRETURILOR: MINISTERUL AGRICULTURII va discuta cu reprezentantii RETAILERILOR

De asemenea, acesta a subliniat ca exista si cateva semnale ca unele magazine incearca sa mareasca preturile, premergator reducerilor de TVA de la 1 iunie.

CITESTE SI: VICTOR PONTA a anuntat cand va fi gata analiza REDUCERII TVA pentru apa de CONSUM CASNIC

Premierul Victor Ponta a anuntat recent scaderea TVA la 9% la toate produsele alimentare, la bauturile nealcoolice si la serviciile de alimentatie publica, incepand de la 1 iunie, anul acesta.

Sursa foto www.agerpres.ro