Seful serviciului Control Trafic Frontiera din Inspectoratul Giurgiu, retinut pentru luare de mita: 3 pesti si o sticla de whisky

Seful serviciului Control Trafic Frontiera din cadrul Inspectoratului Giurgiu a fost retinut de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita, prin intermediul adjunctului sau.

Procurorii DNA Serviciul Teritorial Craiova au dispus retinerea a trei persoane in acest dosar:

Ionut Damian, comisar sef de politie, sef Serviciu Control Trafic Frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Giurgiu, acuzat de abuz de serviciu, luare de mita si trafic de influenta. 

Costel Simion. comisar sef de politie, adjunct al sefului Sectorului Teritorial al Politiei de Frontiera Calafat, acuzat de instigare la abuz in serviciu, luare de mita, dare de mita, cumparare de influenta.

Ovidiu Cotoi, agent de politie in cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Calafat, acuzat de dare de mita. 

Care sunt acuzatiile procurorilor DNA:

In toamna acestui an, Costel Simion i-a solicitat sefului sau, Ionut Damian, sa efectueze o cercetare administrativa formala in cazul lui Ovidiu Cotoi.

“In urma efectuarii ‘cercetarii’ respective, inculpatului Cotoi Ovidiu Florinel i-a fost aplicata o sanctiune simbolica, desi faptele de care se facea vinovat acesta erau de o gravitate ridicata”, afirma procurorii, intr-un comunicat publicat pe site-ul DNA.

CITESTE SI: DNA: Sefi din Politia de Frontiera Giurgiu si Calafat, retinuti pentru fapte de coruptie

In 11 noiembrie, pentru a ‘recompensa’ activitatea desfasurata de seful lor, Costel Simion i-a solicitat in mod direct agentului de politie sa-i remita unele bunuri pentru a le transmite in ziua urmatoare lui Ionut Damian, cu ocazia deplasarii in localitatea Giurgiu.

Astfel, Simion i-a cerut lui Cotoi Ovidiu produse alimentare (peste), pentru a le transmite, la randul sau mai departe, catre seful lor, aspect cu care agentul de politie a fost de acord. Totodata, in acelasi scop, acesta din urma i-a remis inculpatului Simion Costel, odata cu cei trei pesti si o sticla de whisky 0,7 l.  

Pe de alta parte, Costel Simion a promis si oferit lui Ionut Damian “bunuri procurate personal pentru ca acesta din urma sa intervina la inspectorul sef in favoarea sa, in sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui in cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Calafat si posibil si alte aspecte privind propria cariera”.

In 12 noiembrie 2015, in autoturismul de serviciu apartinand lui Costel Simion au fost gasite de procurorii anticoruptie bunuri alimentare si bauturi care urmau sa fie predate, in cursul aceleiasi zile, lui Ionut Damian, in zona Sectorului de Politie de Frontiera Vedea, conform intelegerii verbale dintre ei.

Acestia vor fi prezentati Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Sursa foto: gandul