Seful Statului Major rus a discutat cu presedintele Comitetului Militar NATO

Oficialul rus cu cel mai inalt grad militar a discutat cu omologul sau de la NATO pentru prima data dupa mai multi ani, a anuntat vineri Ministerul rus al Apararii, relateaza The Associated Press, informeaza News.ro.

Potrivit ministerului, generalul Valeri Gherasimov (foto), seful Statului Major al fortelor ruse, a discutat vineri la telefon cu generalul ceh Petr Pavel, presedintele Comitetului Militar al NATO. Este vorba despre primul contact la nivel inalt de acest fel de cand NATO si-a suspendat dialogul cu Rusia, in 2014, din cauza anexarii Peninsulei ucrainene Crimeea de catre Moscova si sustinerii insurgentei proruse in estul Ucrainei.

Gherasimov si Pavel au discutat despre prevenirea incidentelor, perspectiva restabilirii cooperarii militare, participarea reprezentantilor NATO la evenimentele internationale organizare de Ministerul rus al Apararii si probleme acute de securitate, potrivit ministerului rus. El a transmis ingrijorarea Moscovei fata de sporirea prezentei NATO in apropierea frontierelor ruse. De asemenea, cei doi generali au fost de acord ca sunt necesare masuri din partea ambelor parti in vederea reducerii tensiunilor.

Sursa foto: BBC