Seful Transelectrica, TONI TEAU, BONUSURI de peste 1000 euro pe zi. REACTIA MINISTRULUI ECONOMIEI

Dezvaluire soc! Sefii de la Transelectrica, acolo unde statul este majoritar, sunt fericitii posesori ai unor prime de milioane de euro, informeaza postul B1Tv. 

Primele uriase au fost acordate in urma unei hotarari a Adunarii Generale a Actionarilor din 23 martie 2015. Bonusurile anuale atingeau sume cuprinse intre 26.000 si 180.000 de euro.

Directorul Ion-Toni Teau are un salariu de 5.500 de euro pe luna si bonus de 180.000 de euro. Asadar, acesta a avut o mie de euro pe zi in 2014.

Compania Transelectrica, care are opt sucursale in intreaga tara, a fost infiintata in anul 2000, iar principala activitate este transportul energiei electrice.

Veniturile sunt asigurate din tarifele pentru injectie, pentru exctragere energie din retea. Aceste tarife se regasesc in facturile furnizorilor care sunt transferate consumatorilor.

In contractul de mandat a celor de la Transelectrica se prevede o indemnizatie fixa. in cadrul emisiunii ”X-Press” a fost dezvaluita si metoda prin care conducerea companiei a reusit sa aiba parte de bonusurile uriase: nu si-au realizat investitiile. Taind investitiile, a crescut profitul operational, automat a crescut valoarea actiunilor si astfel, cei care au bonusuri din conducerea Transelectrica, au avut dreptul legal pentru ca si l-au creat sa-si de aceste bonusuri.

”Au votat in veselie sa isi dea aceste bonusuri”, a spus Sabin Orcan.

Aceste companii de recrutare au fost folosite pentru a pune protejatii politici. Firmele care s-au ocupat de recrutarea managerilor au fost selectionate pentru un contract de 5 milioane de euro.

”Daca lupta anticoruptie evolueaza, evolueaza si metodele de furt. Companiile stat sunt principalele vaci de muls ”, a spus Silviu Manastire, moderatorul emsiunii ”Dosar de politician”.

Teau a fost adus in functia de director executiv in cadrul Transelectrica de catre Daniel Chitoiu. Acesta a detinut functia de manager financiar 5 ani in cadrul Realitatea Media S.A.

”Contabilul lui Vantu a ajuns sa castige de la stat, de la Transelectrica niste venituri incredibile pentru orice om care intelege cum functioneaza sistemul in Romania”, a mai spus Sabin Orcan.

Ministrul Economiei MIHAI TUDOSE, a declarat ca bonusurile pe care le au cei din conducerea Transelectrica au fost taiat cu 30%. Afirmatia ministrului vine in urma dezvaluirilor facute de Sabin Orcan, potrivit carora cei de la Tranelectrica aveau bonusuri de milioane de euro.

”Sumele pe care le-ati dat sunt corecte cu atat mai mult cu cat eu le-am taiat niste bonusuri. Erau mai mari cu vreo 30%. Atat am putut fiindca sunt intr-un anumit tip de contract cu anumiti indicatori de performanta. intr-adevar, e departe de a face parte din normalitate.

Sunt niste despagubiri in contracte de nu aveti hartie sa le scrieti in cazul in care ii dam afara”, a declarat intr-o interventie telefonica pentru B1 TV, ministrul Economiei, MIHAI TUDOSE. 
Bonusurile propuse erau mult mai mari, de patru sute si ceva de mii de euro la presedintele Transelectrica – Teau, adica jumatate de milion de euro.

”Suma este absolut halucinata pentru Romania”, a spus Sabin Orcan.

”Este un contract facut pe ordonanta 109. Am taiat cat am putut in functie de indicatori. Despagubirile ajung la sume astronomice. Va spun si nu mi se pare normal ca cineva sa aiba un salariu mai mare decat presedintele”, a mai completat ministrul Economiei.