Seism de 7.9 grade in Alaska

CUTREMUR, MAGNITUDINE, SCARA RICHTER, PRODUS, ZONA SEISMICA, VRANCEA, INFP

Un puternic SEISM cu magnitudinea 7,9 s-a produs luni in largul Peninsulei Alaska, a anuntat Institutul american de geologie USGS, dar alerta de tsunami care a fost emisa initial de meteorologi a fost ridicata rapid, transmite AFP.

Aceasta alerta, emisa pentru Alaska si coasta de vest a Canadei, dar nu si pentru Hawaii, a fost ridicata dupa maxim doua ore de la producerea CUTREMURULUI.

Citeste si: ALERTA DE TSUNAMI IN AUSTRALIA, DUPA UN CUTREMUR DE 6,4 GRADE IN SUDUL OCEANULUI INDIAN

Miscarea telurica s-a produs la ora 20.53 GMT, la 24 de kilometri sud de insula Little Sitkin — care apartine de Alaska—, la aproximativ 1370 de kilometri de orasul rus Petropavlovsk Kamciatki si 2957 kilometri de orasul canadian Whitehorse (Yukon). Initial, USGS a anuntat un SEISM cu magnitudinea 8.

Epicentrul a fost situat la o adancime de 114,4 kilometri, potrivit oamenilor de stiinta americani. CUTREMURUL a fost urmat de o serie de replici, dintre care una cu magnitudinea 6. Nu s-au constatat pagube majore.

Citeste si: CUTREMUR PUTERNIC IN JAPONIA, LANGA CENTRALA NUCLEARA DE LA FUKUSHIMA

SEISMUL de luni este cel mai puternic inregistrat in regiune de la CUTREMURUL cu magnitudinea 8,7 produs in 1965, care a avut loc in largul Insulelor Rat, conform statisticilor oferite de USGS, citate in presa locala.

Sursa foto: realitatea.net