Semafoare noi in Bucuresti

Administratia Strazilor Bucuresti a lansat pe site-ul guvernamental de licitatii publice o procedura pentru contractarea unor studii de fezabilitate pentru semaforizarea mai multor intersectii si treceri de pietoni din Capitala, in vederea fluidizarii traficului si cresterii sigurantei rutiere.

Potrivit anuntului postat pe site, analizarea oportunitatii introducerii echipamentelor de semaforizare in anumite zone este necesara ca urmare a “modificarilor aparute in desfasurarea traficului rutier, determinate de cresterea continua a parcului de autovehicule, cresterea indicelui de mobilitate a parcului auto existent si a cresterii numarului de autovehicule ce tranziteaza Municipiul Bucuresti, capacitatea de circulatie a strazilor fiind in continua scadere”.

De asemenea, in anunt se arata ca in mai multe intersectii nesemaforizate exista puncte de conflict intre pietoni, biciclisti si autovehicule, iar pe o serie de artere de circulatie, in ciuda eforturilor depuse de Politia Rutiera pentru prevenirea accidentelor, se constata in continuare aparitia unor evenimente rutiere “cu consecinte umane si materiale grave”.

Proiectul implica incheierea unui acord-cadru cu o durata de doi ani si vizeaza achizitionarea de studii de fezabilitate pentru semaforizarea a 52 de intersectii si 62 de treceri de pietoni din Bucuresti.

Citeste si: Razie de amploare a politistilor rutieri din Capitala intr-unul din cele mai periculoase puncte

In cadrul studiilor vor fi incluse mai multe analize, privind posibilitatea semaforizarii, echipamentele necesare pentru dirijarea circulatiei si pozitionarea acestora, alaturi de o estimare a costurilor pentru implementarea proiectului.

Serviciile, finantate de la bugetul local, vor fi contractate prin licitatie deschisa, iar termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este pentru 16 mai.

Valoarea estimativa a studiilor este de 1,78 milioane lei, inclusiv TVA.

Sursa foto: economica.net