SEMIFINALE CUPA LIGII / RETUR: STEAUA – DINAMO 1-3 (la general: 2-7) / UMILINTA fara MARGINI

DINAMO BUCURESTI s-a calificat in premiera in finala Cupei Ligii dupa ce a umilit eterna rivala, Steaua, in semifinale, scor general 7-2. Dupa 4-1 in partida tur, elevii lui Cosmin Contra au castigat si returul de pe National Arena, de aceasta data cu “numai” 3-1, asigurandu-si prezenta in finala de pe 20 mai.

UPDATE: Antrenorul Stelei le reproseaza jucatorilor lipsa de daruire cu marea rivala, iar Denis Alibec este singurul remarcat al sau. Totusi, Laurentiu Reghecampf e convins ca Steaua va arata altfel in play-off. Dinamo are sanse mari sa fie primul adversar al Stelei din play-off, peste 10 zile! “Gresim foarte mult in aparare, din cauza acestor greseli am primit si un gol pe care nu are rost sa-l comentez. Dupa ce am egalat am stat din nou foarte prost la o centrare, am primit gol si istoria meciului a fost scrisa. Pentru mine este un semn de intrebare, le-am spus jucatorilor ca nu ma intereseaza rezultatul, sa fie un antrenament. Sa joace fotbal, sa joace fara presiunea rezultatului… In niciun moment nu am fost mai buni ca cei de la Dinamo… Ne vedem probabul saptamana viitoare, probabil ca primul meci va fi intre noi si Dinamo. In maxim 10 zile ne vom reintalni. Nu stiu daca suntem favoriti, dar sunt sigur ca reactia jucatorilor va fi alta”, a declarat Reghecampf, potrivit postului de televiziune Sportro.

STIRE INITIALA

Intalnirea de pe cel mai mare stadion din Romania a inceput in nota de dominare sterila a gazdelor. Avand avantajul consistent din prima mansa, dinamovistii au preferat sa stea “la cutie”, incercand sa loveasca pe contraatac. Stelistii, in schimb, au jucat in nota lor obisnuita din mandatul lui Reghecampf, chinuindu-se teribil sa ajunga in apropierea careului advers.

Pe fondul acestui joc apatic, cu o echipa multumita de rezultat si cu o alta mult prea slaba pentru a ataca periculos, a venit si deschiderea scorului. Ovidiu Popescu a balbait o minge in fata propriului careu, a pasat la Nita, iar goalkeeperul a trimis direct in gheata unui adversar. Mingea a ajuns apoi la Nistor, care a inscris cu un sut frumos.

Reghecampf a incercat sa mute dupa pauza cu Tanase si Gnohere, insa jocul echipei a ramas execrabil. Alibec a restabilit egalitatea dintr-un penalti acordat destul de usor de Alexandru Tudor, insa reusita nu a facut decat sa ii agite pe adversari. Patrick Petre a dus scorul la 2-1 in minutul 74, cu un sut frumos, din prima, la prima atingere de balon dupa ce a fost introdus in teren. Tot Petre a scos pe final de joc un penalti transformat de Hanca, acesta stabilind scorul final.

Dinamo a dominat cat se poate de clar rivala Steaua in aceasta dubla mansa din semifinale, impunandu-se in primul rand ca joc. In finala de pe 20 mai a Cupei Ligii, Dinamo o va intalni pe Poli Timisoara. Tot in urma acestui rezultat este de asteptat ca tehnicianul ros-albastrilor sa isi prezinte demisia insa acest lucru este putin probabil, Laurentiu Reghecampf stand confortabil la “umbra” clauzei de un milion de euro pe care o are in contract, bani pe care ar trebui sa-i primeasca in cazul in care ar fi dat afara de la echipa finantata de Gigi Becali.

Sursa foto: prosport