ROLAND GARROS 2017: SIMONA HALEP S-A CALIFICAT, pentru a doua oara, in FINALA. DECLARATII

SIMONA HALEP (nr.4 WTA)  o va intalni, joi dupa amiaza, pe KAROLINA PLISKOVA (Cehia, nr.3 WTA) in semifinalele turneului de GRAND SLAM de la Roland Garros.  Meciul care se va disputa pe arena centrala “Philippe Chatrier” de la Paris va incepe  in jurul orei 17:30 si va fi transmisa in direct de postul Eurosport 1. 

UPDATE 2: “Este grozav sa fiu din nou in finala la Roland Garros, este turneul meu preferat si e placut sa fiu a doua in finala aici. Am avut o lupta astazi, am intalnit o adversara puternica. A trebuit sa misc foarte mult si sa incerc sa deschid terenul ca sa o oblig si pe ea sa alerge. Terenul a fost mai lent astazi, da. Stiam ca o invinsesem pana acum pe hard si ca pierdusem cu ea la Fed Cup, pe zgura. Am avut emotii, dar stiam ca trebuie sa raman in meci si sa nu ma precipit pentru ca ea are tendinta sa se grabeasca. Ostapenko este o adversara puternica, nu are nimic de pierdut, nici eu, asa ca voi da totul. Mi-am controlat bine nervii si am rezistat la final”, a spus la finele partidei SIMONA HALEP la Eurosport.

UPDATE 1: Partida din semifinala SIMONA HALEP – KAROLINA PLISKOVA a fost unul mai putin disputat decat cel din sferturile de finala in ciuda faptului ca deznodamantul s-a aflat tot dupa disputarea unui set decisiv. SIMONA HALEP a reusit sa-si adjudece primul set cu 6-4 si dadea impresia ca se poate impune, pentru a cincea oara, lejer in fata sportivei din Cehia. In setul al doilea insa, campioana originara din Constanta s-a relaxat si i-a permis KAROLINEI PLISKOVA sa egaleze situatia la seturi dupa numai 32 de minute, cehoaica impunandu-se cu 6-3.

In debutul setului decisiv, fiecare dintre cele doua sportive a reusit sa-si faca serviciul in ciuda faptului ca SIMONA HALEP a vut doua sanse de break, un capitol la care romanca a stat extrem de prost in aceasta seara, cel putin pana la acest moment, compatrioata noastra reusind sa bifeze doar unul singur din cele opt sanse avute. In ghemul patru, o noua sansa de break pentru HALEP si de aceasta data se intampla inevitabilul! Scorul devine 3-1 la ghemuri in setul trei si incepe sa se vada o noua finala la Roland Garros…..dar sa nu anticipam….

SIMONA HALEP confirma break-ul si duce scorul la 4-1 dupa ce a revenit de la 0-30. Tensiunea creste atat pe zgura cat si in tribune unde un spectator rebel se trezeste strigand si in timpul punctelor reusind sa le enerveze, rand pe rand, pe cele doua sportive. PLISKOVA a crescut in meci si acest lucru se vede cu fiecare minge in ciuda faptului ca marja de ghemuri este destul de mare. Iar cehoaica isi trece in cont si un al saselea as dar SIMONA nu renunta la lupta chiar daca cehoaica bifeaza al saptelea as…si salveaza un nou break care putea fi trecut in contul romancei. Un nou ghem lung cu rasturnari de situatie de ambele parti bifat intr-un final de PLISKOVA care reuseste sa prinda tusa de incredibil de multe ori….4-2.

Din pacate, KAROLINA PLISKOVA reuseste re-break-ul si scorul se strange la 4-3. Dar SIMONA HALEP se mobilizeaza si reuseste un nou break, scorul devine 5-3 si serveste pentru calificarea in finala de la ROLAND GARROS. Romanca are doua mingii de meci pe propriul serviciu, o fructifica pe prima, 6-3 si s-a terminat…..SIMONA HALEP este in FINALA unde o va intalni pe letona JELENA OSTAPENKO (nr. 47 WTA, 20 de ani impliniti azi)! 

Finala va avea loc sambata de la ora 16.00. SIMONA HALEP va forta obtinerea primului trofeu de GRAND SLAM din cariera dar si accederea pe primul loc al clasamentului WTA. Nici cecul de 2, 1 milioane de euro pe care il va incasa castigatoarea turneului nu este unul de neglijat….. 

STIRE INITIALA

Va fi a patra semifinala de Grand Slam din cariera pentru SIMONA HALEP: Roland Garros 2014, Wimbledon 2014, US Open 2015 si Roland Garros 2017.

PALMARES DIRECT SIMONA HALEP v KAROLINA PLISKOVA

4 WTA – 3 WTA
Ani: 25-25
Victorii/ infrangeri in acest an: 23/6 vs 32/8
Titluri in 2017: 1-2
Titluri in cariera: 15-8.

De-a lungul timpului, SIMONA HALEP si KAROLIN PLISKOVA s-au intalnit de cinci ori, scorul fiind 4-1 pentru SIMONA HALEP. Singura victorie a jucatoarei din Cehia a venit la FedCup (in 2016 – la Cluj-Napoca). De altfel, KAROLINA PLISKOVA a reusit sa-i ia doar doua seturi SIMONEI HALEP in cinci partide, atunci cand a si invins-o.

2016, Montreal: 6-3, 6-3 pentru Halep
2016, FedCup, Cluj-Napoca: 6-7(4), 6-4, 6-2 pentru Pliskova
2016, Sydney: 6-4, 7-5 pentru Halep
2015, Indian Wells: 6-4, 6-4 pentru Halep
2015, Dubai: 6-4, 7-6(4) pentru Halep. 

Daca va castiga acest meci, cehoaica KAROLINA PLISKOVA va ajunge pe locul 1 WTA, in timp ce SIMONA HALEP va avea garantat locul doi. Castigatoarea competitiei va primi 2,1 milioane de euro si 2000 de puncte in ierarhia WTA, in timp ce finalista va incasa 1.060.000 euro si 1.300 de puncte WTA.

Sursa foto: captura video