SEMINAR ROMANO-AMERICAN dedicat impactului reglementarilor asupra mediului de afaceri, la Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului va gazdui luni un SEMINAR care va fi dedicat analizei impactului reglementarilor asupra mediului de afaceri si care este organizat ca parte a dimensiunii economice a parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, a anuntat sambata Guvernul printr-un comunicat de presa.

SEMINARUL va fi deschis de premierul VICTOR PONTA. La eveniment vor participa reprezentanti ai autoritatilor publice si ai mediului privat din Romania si SUA, iar discutiile vor urmari identificarea celor mai bune practici pentru crearea unui cadru stimulativ si predictibil pentru companiile interesate sa investeasca in Romania. De asemenea, vor fi formulate propuneri pentru consolidarea dialogului dintre autoritati si mediul de afaceri, cresterea transparentei decizionale prin proceduri clare si eficiente de consultare, precizeaza sursa citata.

Citeste si: Zece SECTOARE ECONOMICE, considerate PRIORITARE pana in 2020

Totodata, vor fi abordate modalitati de imbunatatire a politicilor publice prin dezvoltarea capacitatii institutiilor de a evalua impactul in plan economic si financiar al propunerilor legislative, plecand de la experienta americana in domeniu, potrivit sursei citate.

SEMINARUL se inscrie intre actiunile convenite de prim-ministru in cadrul dialogului cu secretarul american pentru comert, Penny Pritzker, pe tema implementarii Planului de masuri pentru buna guvernare in economie.

Citeste si: TAXA PE STALP ar putea fi redusa, a anuntat Ponta in debutul sedintei de Guvern

Evenimentul este organizat de Ambasada SUA la Bucuresti, Guvernul Romaniei, Camera Americana de Comert din Romania si Consiliul de afaceri romano-american.