Semjen Zsolt daca vrei sa calaresti, lasa Targul Secuiesc si du-te la caruselul din Vidam Park!

Semjen Zsolt, vicepremierul Ungariei, va defila calare la parada de ziua maghiarilor de sambata, de la Targu Secuiesc. La fel s-a intamplat si anul trecut, cand oficialul din Ungaria a pus atunci gestul sau pe seama traditiei. Cam asa suna inceputul sec al unui anunt care a fost publicat pe majoritatea canalelor media din Romania in cursul zilei de miercuri.

La trap sau la galop te intrebam noi, sau doar incerci sa te obisnuiesti cu postura de grof al zilelor noastre? Sau poate doresti sa te arati grijuliu cu strazile perfecte din Budapesta natala care ar putea suferi din cauza potcoavelor? Cat despre traditie, las-o balta domnule oficial maghiar pasionat de echitatie si nu mai confunda pamantul romanesc cu pusta dumitale ca nu au nicio legatura.

Sambata este ziua maghiarilor de pretutindeni. Ok, sa fie sanatosi dar sa stea fiecare la ei acasa si sa petreaca cum stiu ei mai bine. Noi cu ai nostri si ei cu ai lor. Stim ca atunci cand au loc astfel de evenimente celebrarea lor se face in familie sau alaturi de prieteni. Amici, prieteni, cunostinte sau poate chiar si o draguta o avea domnul Semjen Zsolt si in Romania si nu ar fi nicio problema, dar o sarbatoarea de asemenea anvergura nu ar merita sa fie petrecuta alaturi de cei dragi, acasa la Budapesta? Si sa nu ne spui domnule Semjen Zsolt ca iti place mai mult mamaliga cu branza decat gulasul ca nu o sa te credem.

Citeste si: Neobrazarea unor membri ai UDMR pare a nu avea limite 

Astfel, noua ne miroase a campanie electorala pentru ca vin alegerile si in Ungaria nu-i asa? Suntem convinsi ca ai nevoie de electorat, mai ales ca membrii Partidului Jobbik ( n.red. adversar al partidului Crestin Democrat al poporului din care faci dumneata parte) indeasa tot felul de fituici prin cutiile postale din Ardeal si iti este teama ca ti-l fura?

Te intrebam asta pentru ca ma indoiesc ca, in toamna, o sa il vedem pe Liviu Dragnea galopand aiurea prin satele din Ungaria populate cu etnici romani. In concluzie, stai dumneata linistit in Budapesta natala, mananca un kurtos kalacs sa iti mai indulceasca existenta si daca vrei sa calaresti du-te in Vidam Park (n.red. parc de distractii din Budapesta) pentru ca suntem siguri ca o sa gasesti vreun carusel disponibil!

Sursa foto: pesurse.ro