Senator PNL: Castrarea chimica a pedofililor, comparabila cu condamnarea homosexualilor in anii 50

Senator PNL: Castrarea chimica a pedofililor, comparabila cu condamnarea homosexualilor in anii 50

Viceliderul senatorilor PNL, Octavian Motoc a comparat, in Senat, o eventuala castrare chimica a pedofililor, prevazuta de o initiativa aflata in dezbatere, cu practica similara aplicata homosexualilor in anii 50, care a dus la numeroase sinucideri, precum cea a matematicianului Alan Turing.

”As dori sa reamintesc faptul ca in anii 50 homosexualitatea, de exemplu, era considerata o incalcare a legislatiei si erai obligat sa optezi, in anumite state considerate conservatoare din Europa, fie sa pleci la inchisoare pentru constatarea unui asemenea comportament, fie sa fii supus acestui proces de castrare chimica, lucru care a condus de foarte multe ori la acte de sinucidere. Fac o trimitere, doar asa, in treacat, ca in aceste zile un film, care cu siguranta va avea câstig de cauza la Oscar, ”The Imitation Game”, se refera la o asemenea situatie si, pentru a nu se ajunge la astfel de situatii destul de grave si pentru a nu incalca aceste tratate, cred ca pozitia guvernamentala este una corecta si necesara”, a spus Octavian Motoc.

Motoc a facut aceste afirmatii la dezbaterea in plenul Senatului a unei propuneri legislative privind castrarea chimica a pedofililor.

”Bineinteles ca suntem de acord cu combaterea actelor cu caracter pedofil si a infractiunii contra libertatii si integritatii sexuale a persoanelor, insa trebuie sa respectam in totalitate dispozitiile tratatelor internationale in materia drepturilor omului”, a adaugat liberalul.

Citeste si: Senatul a adoptat tacit un nou proiect de lege privind castrarea chimica a violatorilor

Un alt vicelider al grupului PNL, senatorul Tudor Barbu, a facut apel la colegii sai de Camera sa voteze in favoarea initiativei legislative, in pofida punctului de vedere negativ din partea Guvernului si al Comisiei juridice.

”Acest vot este extrem de important pentru ca suntem intr-o tara crestina. Este un vor extrem de important pentru ca suntem intr-o tara pagâna din punct de vedere al ratei infractionalitatii. (…) stiu foarte bine, sunteti, majoritatea, parinti, majoritatea aveti copii acasa, pe care va chinuiti sa ii feriti de foc, sa ii feriti de inec, de rautati, de infractori, sa le faceti o copilarie si o adolescenta cât mai frumoase si sa ii impingeti intr-o viata cât mai sanatoasa”, a subliniat Barbu.

Acesta a subliniat ca nu este o propunere legislativa care vine sa ingradeasca drepturile cuiva ci sa protejeze copiii, ”sa sprijine procesul de descurajare a celor care se gândesc macar sa se bage in asternut cu o fetita de patru ani sau cu un baietel de sase ani”.

”Nu votati pe criteriul politic si nu va uitati la Europa, ca v-ar bate obrazul, pentru ca Europa aici a judecat cum a crezut de cuviinta si a lasat la liberul arbitru al fiecarei natii sa isi stabileasca punctul de vedere”, le-a spus el senatorilor.

Tudor Barbu a adaugat ca sunt tari membre UE care au legislatie cu mult mai dura.”Sunt tari europene cu democratie mult mai asezata si mai verificata in secole care au promovat un astfel de act normativ si l-au transformat in lege, tocmai pentru a-si apara copiii intr-o lume care, din pacate, devine din ce in ce mai agresiva fata de cei mici”, a completat parlamentarul.

Din partea Guvernului, secretarul de stat Valentin Iliescu a declarat, in plen, ca Executivul isi mentine punctul de vedere de respingere a acestei initiative legislative, având in vedere ca initiatorii nu au facut demersuri legislative pentru remedierea viciilor de legalitate si de constitutionalitate semnalate.

Comisia juridica a propus plenului un raport suplimentar de respingere adoptat cu unanimitate de voturi.

Propunerea legislativa privind combaterea si prevenirea actelor cu caracter pedofil si a infractiunilor contra libertatii si integritatii sexuale ale persoanelor urmeaza sa fie supusa votului Senatului in calitate de prima Camera sesizata.

Alan Turing a pus fundamentele informaticii moderne, a definit criteriile inteligentei artificiale si a descifrat codurile folosite de armata germana, fapt care, potrivit multor istorici, ar fi salvat vietile a milioane de oameni, prin scurtarea duratei razboiului, si a fost foarte aproape de a rezolva o enigma biologica care ii pasioneaza si in zilele noastre pe oamenii de stiinta.

Considerat un Einstein al matematicii, Turing a fost insa si persecutat in timpul vietii pentru ca a fost homosexual.

El a decedat la varsta de 41 de ani, pe 7 iunie 1954, prin otravire cu cianura, dupa ce a fost condamnat, in 1952, pentru “ultraj adus bunelor moravuri”, din cauza homosexualitatii sale, pe atunci ilegala in Marea Britanie, si constrâns la castrare chimica.