Senatorii incep anchetarea activitatii CEC Bank. Ghetea, Cinteza si Chitoiu vor fi audiati azi

Comisia de buget-finante din Senat, care ancheteaza activitatea CEC Bank, va incepe, luni, audierea lui Radu Ghetea (foto), presedintele institutiei, Nicolae Cinteza, directorul Directiei de supraveghere din BNR, dar si pe vicepremierul Daniel Chitoiu. Audierile vor incepe de la ora 11.00.

Ancheta senatorilor isi propune sa afle daca persoanele din conducerea CEC Bank au respectat sau nu procedurile de acodare a creditului de aproximativ un milion de euro catre Ioanei Basescu, fiica presedintelui Traian Basescu.

Concluziile Comisiei vor fi cuprinse intr-un raport care va fi prezentat pana cel tarziu in data de 18 decembrie Biroului Permanent al Senatului.

“Vom incepe audierile luni dimineata, la ora 11,00, cu Ghetea, continuam cu Cinteza si terminam cu Chitoiu”, a declarat vineri pentru Agerpres presedintele Comisiei de buget-finante a Senatului, Cosmin Nicula.

Nicula a adaugat ca si in zilele urmatoare vor avea loc audieri, membrii Consiliului de Administratie al CEC fiind asteptati la Comisia de buget-finante a Senatului in data de 10 decembrie.

“Calendarul ulterior, in functie de ce vom analiza in cursul zilei de luni, va fi urmatorul: Radu Ghetea – ori de cate ori va fi nevoie pentru comisie, Daniel Chitoiu – ori de cate ori va fi solicitat de catre comisie, membrii Consiliului de Administratie si de acordare a creditelor de la CEC, in zilele de marti si miercuri”, a mai precizat acesta.

Sursa foto: realitatea.net