SENATORII PSD, reuniti in Parlament. PONTA: Ilie Sarbu nu a vrut sa mai fie lider de grup, eu l-am rugat sa mai ramana. UPDATE

Senatorii PSD s-au reunit, duminica, in sedinta de grup, in care ar urma sa se stabileasca cine va prelua conducerea grupului dupa preconizata retragere a lui ILIE SARBU. La intalnire participa si premierul VICTOR PONTA, el declarand la intrare ca participa in calitate de prim-ministru, fara a face alte precizari. In deschiderea sedintei, ILIE SARBU a declarat ca noul lider va trebui sa mobilizeze grupul.

UPDATE 19:10: Premierul VICTOR PONTA a comentat, duminica, retragerea lui ILIE SARBU din functia de lider al grupului senatorilor PSD, spunand ca acesta ar fi dorit chiar de la finalul sesiunii trecute sa renunte la pozitie, insa a ramas lider la rugamintea sa.

“Din decembrie nu a vrut sa mai fie lider de grup. L-am rugat sa mai stea o sesiune si acum i-am mutumit si chiar a fost un lider de grup foarte bun. Dar, in acelasi timp, pot fi si alti lideri foarte buni si voi lucra foarte bine, ca prim-ministru, cu grupul de la Senat, cum am lucrat si pana acum”, a declarat PONTA, la plecarea de la sedinta senatorilor PSD.

Premierul nu a asteptat sa fie dat si votul pentru noul lider de grup, spunand ca va afla rezultatul din presa.

VICTOR PONTA a mai spus, legat de prezenta sa la aceasta sedinta a senatorilor PSD, ca in Senat “balanta e un pic mai stransa” in privinta voturilor si trebuie ca social-democratii sa-si asigure mobilizarea, pentru a sustine Guvernul.

“Vor pastra aceasta majoritate functionala si foarte buna fara niciun fel de probleme si in urmatoarea sesiune”, a adaugat premierul.

 Stire initiala

Conform unor surse surse, PSD il sustine pe ILIE SARBU pentru o functie la Curtea de Conturi

PSD il sustine pe ILIE SARBU pentru o functie la Curtea de Conturi, surse social-democrate declarand ca aceasta optiune este sprijinita de liderul interimar al partidului, Liviu Dragnea, prezent la sedinta grupului senatorial.

Potrivit surselor citate, Liviu Dragnea si Victor Ponta, prezenti la sedinta senatorilor PSD, aflata in desfasurare la Palatul Parlamentului, i-au multumit lui ILIE SARBU pentru activitatea in calitate de lider al grupului.

Liderul senatorilor PSD, ILIE SARBU, a declarat, duminica, in deschiderea sedintei de grup, ca “noul lider” va trebui sa-si mobilizeze colegii pentru a nu mai exista situatii in care legi sunt respinse din cauza prezentei slabe.

“Mai cade cate o lege din cauza unui vot. Eu sper ca situatia asta in sesiunea care urmeaza sa se rezolve. E pacat ca toti colegii care vin, ca vin 84 si un coleg nu vine si cade legea. Cam asta am crezut eu ca trebuie sa le spun. Sigur, vom vedea in continuare noul lider cum reuseste sa-si indeplineasca atributiile si sa mobilizeze grupul, dar eu cred ca asa cum e grupul lucrurile vor merge foarte bine”, a spus SARBU.

Declaratia lui ILIE SARBU vine in contextul in care au fost vehiculate informatii potrivit carora se va retrage din functia de lider al grupului incepand cu noua sesiune parlamentara. Pana in acest moment, liderii PSD, in frunte cu presedintele interimar Liviu Dragnea, au evitat sa comenteze aceste informatii.

Pe de alta parte, SARBU a facut si un scurt bilant al activitatii grupului in ultima sesiune parlamentara, afirmand ca social-democratii s-au mobilizat foarte bine si in Senat nu au trecut motiunile simple ale opozitiei, dar nici motiunea de cenzura, iar acestea sunt “realizari care trebuie subliniate”.

“Grupul, asa cum a fost el si cum este, este un grup compact, unit si n-am avut niciodata probleme sau divergente intre noi”, a mai spus ILIE SARBU.

La sedinta grupului senatorilor PSD, care este in desfasurare la Palatul Parlamentului, participa si presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, precum si premierul Victor Ponta.

Intrebat despre participarea sa la aceasta sedinta, Victor Ponta a declarat: “Cum adica de ce-am venit? Pai nu sunt prim-ministru?”.

El a adaugat ca va face declaratii la finalul reuniunii.

La sedinta senatorilor PSD, la care participa si presedintele interimar al partidului, Liviu Dragnea, ar urma sa se stabileasca cine va prelua conducerea grupului dupa preconizata retragere a lui ILIE SARBU, printre posibilii candidati aflandu-se Mihai Fifor, Ecaterina Andronescu, Șerban Nicolae.

Potrivit unor surse social-democrate, in aceasta sedinta, actualul lider al senatorilor PSD, ILIE SARBU, ar urma sa isi anunte retragerea din aceasta functie, apoi sa fie ales un nou lider de grup.

Potrivit surselor citate, doi senatori PSD si-au anuntat, informal, intentia de a candida. Este vorba despre Mihai Fifor, presedintele Comisiei pentru transporturi din Senat, si Serban Nicolae, senator PSD aflat la al doilea mandat. De asemenea, in PSD se vehiculeaza si numele fostului ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, pentru o candidatura la sefia grupului din Senat.

Mihai Fifor, creditat de catre unii social-democratii cu cele mai multe sanse de a prelua conducerea grupului PSD din Senat, a fost propus si pentru postul de ministru al Transporturilor, in locul lui Ioan Rus, insa nominalizarea sa a fost respinsa de presedintele Klaus Iohannis, in iulie.

 Sursa foto b1