UPDATE DNA: Senatorul Barna Tanczos este URMARIT PENAL

Senatorul BARNA TANCZOS s-a prezentat vineri la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat de procurori pentru audiere intr-un dosar ce vizeaza fapte de CORUPTIE.

UPDATE 13.15: Senatorul UDMR TANCZOS BARNA este urmarit penal pentru abuz in serviciu si FALS INTELECTUAL in legatura cu retrocedarea unor terenuri ale Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura (SCDP) Baneasa, prejudiciul produs acesteia fiind de aproape 16 milioane lei, potrivit DNA.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza ca senatorul, care are calitatea de SUSPECT, este urmarit pentru ABUZ IN SERVICIU daca functionarul public a obtinut pentru altul un folos necuvenit in forma continuata (doua acte materiale) si fals intelectual in forma continuata (doua acte materiale), faptele fiind comise in perioada cand acesta era presedinte al Agentiei Domeniilor Statului (ADS).

UPDATE 11.25: Senatorul UDMR Barna Tanczos este urmarit penal pentru abuz in serviciu in perioada in care a condus Agentia Domeniilor Statului.

Stire initiala:

TANCZOS BARNA a ajuns vineri dimineata la DNA, unde a fost citat sa se prezinte pentru a da declaratii intr-un dosar de CORUPTIE, potrivit unor surse judiciare.

Citeste si: PERCHEZITII DNA LA SEDIUL CJ HUNEDOARA, INTR-UN DOSAR DE CORUPTIE

Senatorul a spus, la intrarea in sediul DNA, ca va da mai multe informatii dupa ce va sta de vorba cu procurorii.

TANCZOS BARNA este senator UDMR din 2012, iar din 2010 a fost secretar de stat la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Anterior, TANCZOS BARNA a fost secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (2010), secretar de stat la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (2007-2009) si presedintele Agentiei Domeniilor Statului (2005-2007).

TANCZOS BARNA a fost si presedintele Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, din 2008 pana in septembrie 2013, cand a demisionat. Ministerul Tineretului si Sportului a oprit, in aprilie 2013, finantarea Federatiei Romane de Hochei pe Gheata, din cauza problemelor interne, dupa ce Curtea de Apel a anulat, in 4 aprilie 2013, alegerile pentru presedintia Federatiei, organizate in cadrul Adunarii Generale din 19 iulie 2012 si castigate de TANCZOS BARNA.

TUDOR PENDIUC, PRIMARUL DE PITESTI, A FOST RETINUT DE DNA PENTRU ABUZ IN SERVICIU SI LUARE DE MITA 

Sursa foto: cotidianul.ro