Senatorul DIAN POPESCU a fost CONDAMNAT cu SUSPENDARE. Decizia nu este DEFINITIVA

Senatorul PNL Dian Popescu a fost condamnat, vineri, la cinci luni de inchisoare cu suspendare pentru fapte de coruptie, informeaza postul B1 TV. Decizia nu este una definitiva.

Dian Popescu este acuzat de complicitate la abuz in serviciu alaturi de un primar al unei comune din Gorj. Potrivit procurorilor, senatorul liberal impreuna cu fratele sau au incasat in mod ilegal suma de 154 mii lei pentru constructia unui stadion in comuna Pestisani, lucrari care nu au fost realizate.

CITESTE SI: PAL ARPAD, fost deputat UDMR, a fost CONDAMNAT la trei ani de INCHISOARE

De asemenea, primarul comunei a fost trimis in judecata pentru trei fapte de coruptie. Conform stenogramelor depuse la dosar, banii au fost incasati chiar de Dian Popescu. ”Este decizia instantei si trebuie respectata. O voi contesta. Asteptam motivarea. Nu este o decizie finala, asa ca nu voi pleca din PNL”, a declarat Popescu pentru B1 TV.

”Sunt convins ca sunt nevinovat si trebuie sa convingem si judecatorii. Nu cred ca voi crea un prejudiciu de imagine partidului”, a mai spus senatorul liberal. Conform rechizitoriului intocmit de Parchetul Tribunalului Gorj, Dian Dumitru Popescu si fratele sau, Gabriel Titus Popescu, in calitate de administratori la Maserati SRL Ticleni, au incasat, in mod necuvenit, de la Primaria Pestisani 154.000 de lei pentru lucrari de proiectare si executie, care nu au fost insa realizate. 

CITESTE SI: MARKO ATILLA, deputat UDMR, condamnat la INCHISOARE cu SUSPENDARE in dosarul MIKO 

Cei doi au fost trimisi in judecata, fiind acuzati de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice in forma calificata, dar si de uz de fals intrucat, la un control, au prezentat Curtii de Conturi documente care nu corespundeau realitatii.

Sursa foto: adevarul.ro