Senatorul independent MIHAI NEAGU, SCHIMBAT de PSD din Comisia juridica

Senatorul independent MIHAI NEAGU a fost schimbat, luni, din Comisia juridica a Senatului, iar locul acestuia a fost luat de social-democratul PAVEL MARIAN.

Viceliderul grupului PSD din Senat, Doina Silistru, a anuntat in plenul Senatului schimbarea lui MIHAI NEAGU din comisia juridica.

Potrivit unor surse parlamentare citate de romaniatv.net, hotararea PSD de a-l schimba pe MIHAI NEAGU din comisia juridica a venit, dupa votul din comisie, in cazul cererii DNA de retinere si arestare prezentiva pentru social-democratul DAN SOVA. Votul in cazul sau a fost foarte strans, de sase voturi in favoarea cererii DNA si cinci voturi impotriva.

Citeste si: DAN SOVA afirma ca nu isi da DEMISIA din Senat

Sursele mentionate au precizat ca votul lui MIHAI NEAGU a inclinat balanta si astfel s-ar fi ajuns la avizul pozitiv pentru arestarea lui DAN SOVA, in Comisia juridica.

MIHAI NEAGU a anuntat, inca din luna februarie, in plenul Senatului, ca demisioneaza din UNPR. Acesta a declarat atunci va activa in continuare ca independent, sustinand platforma noului proiect social-democrat, initiat de MIRCEA GEOANA, dar a activat in continuare in comisia juridica a Senatului, desi isi pierduse sprijinul din partea grupului parlamentar al PSD.

Citeste si: SOARTA LUI DAN SOVA SI DARIUS VALCOV, va fi DECISA MIERCURI

In uma acestei schimbari, PSD si PNL au cate cinci membri in comisia juridica a Senatului iar UDMR-ul are un membru, astfel ca decizia in comisie depinde de votul senatorului UDMR.

Sursa foto: adevarul.ro