Senatorul MARIUS ISAILA, trimis in JUDECATA, sub control judiciar

Senatorul PSD MARIUS ISAILA a fost trimis in JUDECATA, sub control judiciar, de catre procurorii DNA, care il acuza de TRAFIC DE INFLUENTA. Anchetatorii spun ca acesta, printre altele, ar fi cerut bani in schimbul interventiei pentru blocarea unui control ANAF si pentru atribuirea de contracte pe bani publici.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) precizeaza ca ISAILA a fost deferit justitiei pentru trei infractiuni de TRAFIC DE INFLUENTA (doua in forma continuata si una in forma simpla) si una de instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Impreuna cu ISAILA va fi judecat Cristian Stefan Ene, consilier al senatorului, care este acuzat de trei infractiuni de TRAFIC DE INFLUENTA (doua in forma continuata si una in forma simpla).

Citeste si: CATALIN VOICU ESTE ACUZAT DE NOI FAPTE DE CORUPTIE

In acelasi dosar a fost inculpat si Catalin Cristescu, comisar in cadrul Garzii Financiare, care a incheiat cu procurorii DNA un acord de recunoastere a vinovatiei si a fost de acord cu felul si cuantumul pedepsei stabilite, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv doi ani inchisoare, cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Potrivit anchetatorilor, in prima parte a anului 2012, MARIUS ISAILA, la acel moment sef serviciu in Ministerul Finantelor Publice, si Cristian Stefan Ene, in intelegere cu Catalin Cristescu, au convenit sa intervina in vederea blocarii controlului efectuat de ANAF la firma SC Dave Research SRL a omului de afaceri Lucian Timofanovici – denuntator in aceasta cauza.

Cristescu ar fi fost intermediarul intre omul de afaceri si Isaila si Ene.

“Dupa ce ISAILA MARIUS OVIDIU si Ene Cristian Stefan i-au pretins inculpatului Cristescu Catalin suma de 200.000 euro, sustinand ca vor realiza interventiile pe langa functionarii ANAF, acesta din urma a transmis mai departe solicitarea catre denuntator, care a remis suma pretinsa in mai multe transe. Astfel, o suma de 20.000 euro urma sa ii revina inculpatului Cristescu Catalin, iar restul de 180.000 euro au fost remisi mai departe celorlalti 2 inculpati.

Citeste si: LAURA GEORGESCU, SEFA CNA, AUDIATA LA DNA. UPDATE

Dupa remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, inculpatul Cristescu Catalin le-a transmis celorlalti doi inculpati nemultumirea si ingrijorarea denuntatorului. Acestia au pretins o noua suma, respectiv 150.000 euro, platibili in mai multe transe, pretinzand ca este vorba de un nou control”, mai arata DNA.