Senatorul Petru Filip, implicat intr-un scandal sexual cu fosta consiliera Laura Barbici

petru-filip-laura-barbici

Senatorul PSD Petru Filip este protagonistul unui scandal cu tenta sexuala, dupa ce tabloidul Cancan a publicat un material potrivit caruia social-democratul ar fi primit servicii sexuale de la o tanara, pentru care ulterior a intervenit sa-i faciliteze angajarea la Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Contactat de reporterii Cancan, fostul vicepresedinte al Senatului nu ar fi negat ca o cunoaste pe Laura Barbici, care i-a fost si consilier, si a explicat ca tine legatura cu ea si in prezent. Filip a precizat, insa, ca tanara a fost angajata in baza competentelor profesionale.

„Nu o sa ma scap in pantaloni acum pe mine pentru asta. Sincer. Nu ma intereseaza acum, nu este obiectul preocuparilor mele. Au existat multe comentarii vizavi de relatia noastra inca din 2008, dar nimic nu s-a adeverit. Tin legatura cu ea, ne cunoastem, asa am procedat cu toti fostii mei angajati. Ea este detasat acum la MAE, insa angajarea a fost transparenta. Nu inteleg acest atac, pentru ca nu tintesc la o pozitie inalta, nu vreau sa fiu sef de stat. Nu stiu cine se joaca cu mine…”, a explicat parlamentarul.

Cancan mai scrie ca tanara i-ar fi trimis parlamentarului poze indecente, care in cele din urma au ajuns si in redactia publicatiei citate. 

In replica, Laura Barbici sustine ca acest lucru nu s-a intamplat vreodata, si ca totul i se trage de la o colega care a amenintat-o ca o va distruge. Mai mult, tanara sustine ca nu este ea in fotografiile cu pricina.

“Sunt intr-un conflict deschis cu una dintre colegele mele de serviciu. In ultimele 2 luni am fost amenintata in repetate randuri de catre persoana respectiva, mi-a spus ca imi va distruge viata prin absolut orice metode. Mi-a mai spus sa ma fereasca Dumnezeu de ceea ce imi pregateste. Eu nu am luat in seama amenintarile respective si nu am discutat cu superiorii ierarhici despre aceasta situatie, doar cu cativa colegi apropiati in care am incredere si pe care nu vreau sa-i implic. Nu sunt eu in poza respectiva, nu eu am trimis acele mesaje lui Petru Filip”, a mai spus Laura Barbici. 

Foto: Romania Libera